Cooler Master Masterliquid ML240l V2 pompa kontrolü

Nado27

Hectopat
Daha fazla  
MSI B450M Bazooka V2 modeli anakartım var. Cpu_fan kısmına pompayı taktım. Kontrol edemiyorum MSI Dragon Center programından.

(Ekstra soru: Vatan da ki arkadaşlar bağladı fakat işlemcim boşta hala 45-55 arası gidip geliyor acaba tam oturtamadılar mı veya macunu tam yediremediler mi?)

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    60,1 KB · Görüntüleme: 80
  • Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    63,8 KB · Görüntüleme: 64
İşlemci nedir? Sıcak bir yerdeyseniz yaz ayı olduğu için yüksek olabilir. Benim 3700X de Wraith Prism'le o şekilde. Antalyadayım.

Yer Gaziantep. Ryzen 5 3600 işlemci mevcut. Okuduğum yorumlarda 35 -36 dereceye düştü vs diyordu hadi sıcak yerdeyiz 40 olsun ama çok oynuyor acaba tam oturtamadılar mı?

Yer Gaziantep. Ryzen 5 3600 işlemci mevcut. Okuduğum yorumlarda 35 -36 dereceye düştü vs diyordu hadi sıcak yerdeyiz 40 olsun ama çok oynuyor acaba tam oturtamadılar mı?
Kafan rahat değilse macunun varsa sök yeniden tak ama Ryzen 3000 serisi çok yüksek voltaj çekiyor ve dengesiz olduğu için çok oynuyor. Yükteki sıcaklıklarına bakmak lazım onlar düştü mü düşmedi mi. Düştüyse doğrudur sıkıntı yoktur. Msı afterburner açık biraz oyun oynayın bakın kaç derecelerde geziyor. İşkence ve benchmark testleri yapın hwinfo64 ile de sıcaklıkları takip edin kaç derecelere çıkıyor.

Kafan rahat değilse macunun varsa sök yeniden tak ama Ryzen 3000 serisi çok yüksek voltaj çekiyor ve dengesiz olduğu için çok oynuyor. Yükteki sıcaklıklarına bakmak lazım onlar düştü mü düşmedi mi? Düştüyse doğrudur sıkıntı yoktur. MSI Afterburner açık biraz oyun oynayın bakın kaç derecelerde geziyor. İşkence ve benchmark testleri yapın HWiNFO64 ile de sıcaklıkları takip edin kaç derecelere çıkıyor.

Macun yeniledim şimdi düzgün sürmemişler yarısı boştu. Deneme yapıyorum şimdi düzeldi gibi ama sabit kalıyor sıcaklık. Tek sorunum şimdi yukarıda belirttiğim gibi pompanın hızını ayarlayamıyorum.
İşlemci nedir? Sıcak bir yerdeyseniz yaz ayı olduğu için yüksek olabilir. Benim 3700x de wraith prismle o şekilde. Antalyadayım.
şuan sabit (boşta) 36-40 arası gidiyor bir önceki gibi 10 derece artık azalmıyor.Normaldir herhalde.
(Not: Kasayı yeni aldım system fun yeri kalmadığı için fan çoğaltıcı sipariş verdim kasanın ön 2 fanı çalışmıyor onlarda gelince sistem oturur diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı