Cooler Master Masterwatt Lite 600W ses sorunu

Mert

Megapat
Katılım
11 Haziran 2012
Mesajlar
6.865
Makaleler
9
Çözümler
49
Selamlar. Seneler sonra bir hevesle yeni bilgisayar topladım ve parçaları olabilecek en F/P parçalar olarak seçtim. Ekran kartı almadım, onu yazın alacağım.

Sadece kasam ve monitörümü aceleye getirdim, en azından monitörümden memnunum da, kasam için aynısını söyleyemem.

Kasam Cooler Master Masterbox Lite 5. Kasamdan aslında memnunum fakat yanında gelen Masterwatt Lite PSU çok ses çıkartıyor. Resmen odada başım ağrıyor bir yerden sonra. Kasa fanları kesinlikle bu kadar gürültülü değil. Kasayı elden Vatan'dan aldığım için iade gibi bir şansım da yok. Servise yollayabilirim ancak bu sefer de bilgisayarsız kalırım. Şimdi ne yapmamı önerirsiniz? Onca masraftan sonra bir de garanti bozma pahasına açıp fanını değiştirmeyi düşündüm ancak Cooler Master belki yardımcı olabilir.

@Cooler Master Türkiye
 
Son düzenleme:
O PSU'dan bende çok şikayet görmüştüm. Aslında PSU böyle üretilmişse yapacak bir şey yok başka PSU alabilirsiniz yada özel fan falan takılıyorsa servisle bu işi konuşabilirsiniz.
 
@Cooler Master Türkiye

O PSU'dan bende çok şikayet görmüştüm. Aslında PSU böyle üretilmişse yapacak bir şey yok başka PSU alabilirsiniz yada özel fan falan takılıyorsa servisle bu işi konuşabilirsiniz.
Ben de tam olarak bunu düşünüyorum işte. Tamam ürünün fanı dandik de, kendimiz fan taksak bu sefer garanti dışı kalacak. Kusurunu da örtemiyoruz ki.
 
Arızalı olduğunu söylemiyorum. Genel olarak bu seriniz sesli çalışıyor. Öyle süpürge sesi yok zaten ama odada sessiz bir şekilde PC'de uzun süre oturan biriyim. Diğer fanları (CPU dahil) tamamen kapatsam bile güç kaynağından geldiği bariz belli yani sesin. Bir yerden sonra başım kaldırmıyor.

Ben size şunu soruyorum, bu fanı değiştirmenin bir yolu var mı? Fan sorunlu değil, yapısı gereği sesli. Şimdi garantiye yollasam, ben birkaç gün PC'mi açamayacağım ki bu benim istemediğim bir şey. Yüzde 99 ihtimalle fanı değişmeyecek, değişse bile aynı fan takılacağı için yine başımı ağrıtacak.

Ben kendim fan alıp onu takarsam eğer garantisi gidecek. İleride güç kaynağı tabanlı bir parça yanma durumu meydana gelirse ortada kalacağım. Burada çözüm arıyorum. Güç kaynağınız kötü olduğundan değil, ben 150 TL verip fan değiştirmeyi kabul ediyorum. Lakin garantimden olmak istemiyorum.

Ha siz dersiniz ki daha sessiz fan takabiliriz, seve seve garantiye yollarım, birkaç gün de dizüstümle idare ederim, sorun olmaz. Bir çözüm öneriniz var ise bekliyorum @Cooler Master Türkiye
 
Aynı ürünü kullanıyorum aynı ses sorunu bende de mevcut ve bu yüzden servise gönderdim @Cooler Master Türkiye teknik servisi olan Vektron Elektronik sesin düşük düzeyde olduğunu not düşüp PSU'yu geri yolladı. 😀 Buyurun sizde bakın ses düşük düzeyde mi ? Resmen dalga geçiyorlar. 😡
 
Hocam traktör olmuş bu.
Vektron'u aradım PSU'yu kontrol eden arkadaş sesin normal ve yüksek olmadığını söylüyor gerçekten komedi. Tekrar yollayın yardımcı olacağız dedi göndericem ama pek umutlu değilim.
Ürünü 2 kez gönderip teknik servisi aramama rağmen tekrar sorun yok deyip ürünü geriye yolladılar. Vektron harbi rezil bir servis.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı