Cooler Master ML240L RGB pompa sesi

Eğik durmuyor, kabloların olduğu yeri değil de tutulan yerleri karşılaştır.
USB portlarını çok seviyorsan kasa üzerindekileri kullan, kırılırsa falan çözümü çok çok daha kolay.
Ve de kablo düzenlemesini yap. Ortalıkta kablo olması demek kafa karışıklığı ve düzen eksikliği demek. Hoş değil masanın kabloyla dolu olması.

Eğik durmuyor, kabloların olduğu yeri değil de tutulan yerleri karşılaştır.
USB portlarını çok seviyorsan kasa üzerindekileri kullan, kırılırsa falan çözümü çok çok daha kolay.
Ve de kablo düzenlemesini yap. Ortalıkta kablo olması demek kafa karışıklığı ve düzen eksikliği demek. Hoş değil masanın kabloyla dolu olması.
Anladım hocam teşekkür ederim,usb girişlerindeki tozu ne ile temizlemeliyim sizce?

Soketlerin içine asla bir çubuk falan sokma. İstersen elektrikli süpürgeyle çektirebilirsin ama gerek yok. Temizlemesen de olur.

Hocam bu USB yerindeki tozlar zarar verebiliyormuş diye duydum ama o yüzden sorayım istedim. Peki sarı saplı yumuşak fırçalar oluyor, onunla yapmak ne kadar doğru olur?

Soketlerin içine asla bir çubuk falan sokma. İstersen elektrikli süpürgeyle çektirebilirsin ama gerek yok. Temizlemesen de olur.

Hocam bu sıvı soğutma için vektron elektroniği aradım, onlarda tam devirde çalıştırmanın zararlı olduğunu söylediler. Bu ses için ise ses olur dedi. Manuel olarak 100% yapmama rağmen devir 2000 küsurlerde dedim ona da normal dedi. Sıcaklıklarda sorun yoksa pompa devir daim yapıyor ve bozuk değildir gibi bir şey dedi. Bende eğer sıcaklıklarda anormal bir fark görürsem o zaman size getiririm dedim. O zamanda değişim sağlanıyor dedi. Her sıvı soğutmada olduğu gibi bununda sıvı kaçırma riski var dedi. Sizce bu model de böyle bir şey olur mu? Yoksa bir an önce vermeli miyim vektron elektroniğe? Ne dersiniz? Sesin sıvı kaçırma ile bir ilgisi olmadığını söyledi ama, ne yapmalıyım sizce? Biraz daha bu şekilde seste olsa kullanıp fazla bir sıcaklık artışı olduğunda mı vermeliyim teknik servise? Hocam bir de sizin dediğiniz gibi 100%'e aldım fakat sıvı sesi gelince korktum, acaba sıvımı kaçırdı diye, galiba bu tip sesler olabiliyor sıvı soğutmalarda yanılmıyorsam. Fazla devirli kullanmakta zararlı diyor telefonda konuştuğum kişi. Anlamadım vallaha bu işten bir şey.🙂
Kalite kontrol eksikliğinden hep. Bilgisayarı farklı pozisyonlarda çalıştırın, yatay vs. Pompa da %100 de olsun. İçindeki hava radyatörlere gitsin. Eğer o olmazsa pompa %100'de çalışsın 4 5 saat.
Hocam videodaki anlatmak istediğim ses,pır pır şeklinde bir ses.Yüksek sesle dinlediyseniz anlamışsınızdır hocam.

Son düzenleme:
Zaten az sıvı var, bazı AIO'larda gördüğümüz üzere pompanın 7/24 full yükte çalışması sıkıntı olmuyorsa bunda da 5 6 saat %100'de çalışması sıkıntı olmamalı. Sıvı kaçırma riski her zaman var lakin unutmayın, bunların garantileri var ve güvenilir bir markadan alıyorsunuz. Bu modelin de garantisi vardır mutlaka.
%100'de çalıştırmaya korktuysanız yan çevirin ve çalıştırın normal. Teste falan sokun. Hava pompadan geçerken ses yapması çok normal.
Montajı da sıvı soğutma pompadan yukarıda olacak şekilde yapmaya çalışın.
%100'de 1 saat civarı çalıştırın bakalım sonuç ne olacak.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu rehberi uygulayın en son olmazsa.

Son düzenleme:
Zaten az sıvı var, bazı AiO'larda gördüğümüz üzere pompanın 7/24 Full yükte çalışması sıkıntı olmuyorsa bunda da 5 6 saat %100'de çalışması sıkıntı olmamalı. Sıvı kaçırma riski her zaman var lakin unutmayın, bunların garantileri var ve güvenilir bir markadan alıyorsunuz. Bu modelin de garantisi vardır mutlaka.
%100'de çalıştırmaya korktuysanız yan çevirin ve çalıştırın normal. Teste falan sokun. Hava pompadan geçerken ses yapması çok normal.
Montajı da sıvı soğutma pompadan yukarıda olacak şekilde yapmaya çalışın.
%100'de 1 saat civarı çalıştırın bakalım sonuç ne olacak.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu rehberi uygulayın en son olmazsa.

Anladım hocam. Peki şu an bu sıvı soğutma bende konum itibarıyla ön panelde yer alıyor. Şu fotoğraftaki gibi. Ben bu videodaki yöntemi yapmam için çıkarmam gerekecek. Ama siz 100% devirde kullandığınız vakit bu ses gidebilir diyorsunuz. Sıvı soğutmanın kasa içerisinde bu şekilde durmasıda bu sesin oluşmasında etmen oldu sanırım.
34a25c9f_IMG_1267.jpeg

Havayı atması gerekiyor. Söküp sallamak en son yöntem olsun. Dünden beri aynı şeyi konuşuyoruz, yaptın mı bir şeyler?

100% devirde çok gürültülü değil, daha alt devirlerde ses olmasına rağmen. Vallahi hocam 100%'e aldım. Fakat sıvı sesini duyduktan sonra PWM Mode'a tekrar aldım. Havayı atması için ne kadar süre 100%'de çalıştırmalıyım peki sizce? Yani 4-5 saat 100%'de çalışması ne gibi bir dezavantaj oluşturur peki?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı