Cooler Master MM711 İncelemesi

Merhabalar bu konuda sizlere "Cooler Master MM711" model fareyi inceleyeceğim. Dört farklı model mevcut, elimdeki model "Mat Beyaz".
  • Mat Beyaz
  • Mat Siyah
  • Parlak Beyaz
  • Parlak Siyah
Teknik özellikler ve kutu içeriği ile başlayalım.
  • Teknik Özellikler:
- 60g kütle​
- Pixart PMW3389 Sensor (16000 DPI - 400 IPS - 50G)​
- Cooler Master Ultraweave Cable​
- 116.6mm (U) - 62.6mm (G) - 38.3mm (Y)​
- 6 adet tuş​
- 1000Hz Tazeleme Hızı​
- 20M Omron Anahtarlar​
  • Kutu İçeriği:
- MM711​
- Bir set yedek skatez​
- Tanıtım kılavuzu​

IMG_3870.JPG

IMG_3871.JPG

  • Malzeme Kalitesi: 8/10
Gövde malzemesi olarak ABS Plastik tercih edilmiş, gövde çoğu bölgeden delikli olmasında rağmen herhangi bir esneme yapmıyor. Yine de yüzey dokusundan dolayı ve delikli yapıya sahip olmasından dolayı çok sağlam hissettiren bir fare olduğunu söylemek yalan olur.​
  • Tuşlar:
Sol Klik (5/10): Hafif bir titreme, biraz pre-travel ve biraz da post-travel mevcut. Performansı etkileyen bir durum yok fakat iyi hissettirmiyor, alışana kadar rahatsız ediyor. Ben bir süredir kullandığım için alıştım fakat ilk kullanmaya başladığımda hayal kırıklığına uğramıştım, özellikle XM1'in tank gibi kliklerinden sonra çok kalitesiz hissettirmişti.​
Sağ Klik (8/10): Kesinlikle sol kliğe göre daha iyi, titreme yok post ve pre-travel da çok daha az. Rahatsız edici bir yönü yok.​
Tekerlek (10/10): Tekerleğini çok beğendim, sıkılık açısından ve basım rahatlığı açısından çok iyi.​
Ben bir elektrik bandı yardımıyla tüm titreme sorunun çözdüm, bir hayli azaltıyor klik titremesini.​

  • Kablo (9/10):
Kablo çok esnek, esneklik açısından paracord'a çok yakın. XM1'deki stok kablo kadar esnek değil fakat kullanım açısından fark oluşturacak hiçbir fark yok. Hiçbir türlü cable drag oluşturmuyor. Ben mouse bungee ile kullanıyorum fakat bungee'niz olmasına hiç gerek yok kablonun varlığı ile yokluğu bir.​
IMG_3872.JPG
  • Skatezler (8/10):
Skatezler genel anlamda ortalamanın kesinlikle üstünde güzel skatezler. Biraz daha kalın olabilirlerdi. İlk birkaç saatlik kullanımda skatezler açılana kadar biraz sürtünme hissiyatı veriyor.​
IMG_3874.JPG
  • Ergonomi: (Kişisel Görüş)
Palm:
Küçük ele sahip kullanıcılar palm tutarken sorun yaşamayacaktır buradaki tek sorun farenin biraz küçük olması. Eliniz büyük ise ve palm tutuyorsanız aradığınız mouse kesinlikle MM711 değil. Benim elimde palm tutmaya çalışırken kayboldu mouse.​
Claw:
Çoğu el boyutlarının bu mouse'u rahatlıkla claw tutabileceğini düşünüyorum, arka kısımdaki yuvarlak yükselti avuç içinize çok güzel oturuyor ve yan kısımdaki kıvrımlar da tutuşunuzu sağlamlaştırıyor. Claw tutarken baş ve serçe parmağınız yan kısımlardaki delikli kısıma denk gelmiyor ve bu sayede delikler tutuşunuzu hiç etkilemiyor. Fotoğrafta gösterdiğim kısıma oturuyor parmaklarınız ve hiçbir rahatsızlık oluşturmuyor.​
IMG_3875.JPG.png
Fingertip:
Ben fingertip kullanırken pek rahat edemedim, parmaklarımın geldiği kısımlarda deliklerin olması beni rahatsız etti ve tutuşumu bozdu diyebilirim. Tutulmaz mı tutulur ama bence fingertip için daha uygun fareler mevcut. Parmaklarınız gördüğünüz üç kısıma denk gelince rahatsızlık oluşturuyor.​
IMG_38722.jpg.png
  • Yazılım:
Cooler Master MasterPlus (Per. Only) yazılımı kullanılıyor. Uygulama ile yapabilecekleriniz.​
  • Aydınlatmayı değiştirme ve yeni profiller oluşturma
  • Tuş atamalarını değiştirmek, makro atamak.
  • DPI, Tazeleme Hızı ve LOD gibi performans ayarlarını yapmak.
Uygulamanın Windows 10 üzerinde sistem kaynak kullanımı şu şekilde;​
32424.png
Uygulama pencereleri de şu şekilde;​
2.png
3.png
5.png
  • Sensör (10/10):
PMW3389 sensör bulunuyor 3360'ın yeterli olduğunu göz önünde bulundurursak tam puan alıyor sensör.​
Genel Değerlendirme:

- Sensör: 10/10​
- Kablo: 9/10​
- Skatez: 8/10​
- Tuşlar: 7,66/10​
- Malzeme Kalitesi: 8/10​
Ortalama: 8,2/10

Genel olarak başarılı bir fare, sol kliği dışında gözle görülür bir eksisi de yok. Okuduğunuz için teşekkür ederim.

 
Son düzenleyen: Moderatör:
mm711 bugün kargodan geldi ve yazdıklarının aynısı.
Geldiğinde benim sol değil sağ kilik fazla titriyordu.
Bende tank gibi bir mousetan geçtim. Bunun olacağını bildiğim için.
Hayal kırıklığına uğramadım. Ama bence abartılacak kadar değil.
2-3 saat sonra insan alışıyor.
Bende kendi çapımda puanlama yapayim.

Sensör: 10/10 o kadar iyi ki... CS:GO'da 10 vuran ben 40 vurdum.
Skatez'ler: Çok iyi 10/9 (bir puanı ilk geldiğinde sürtünme yapıyor çözülene kadar ama bence çok zevkli tabii genel sevmez.)
Switch'ler: Omron. Çok iyi fakat 20M bir tık az bir 30 olsa tadından yenmezdi 10/9.
Tıklamalar: 10/8 gayet iyi. Fakat alışmak lazım.
Kalite: Çok iyi o kadar sağlam ki vurdum ettim ses bile çıkarmadı. 10/8
Tekerlek: 10/20 var mı hocam? (Çok iyi)
Kablo: 10/9 güzel esnek sağlam ve şirin.

Batuhanada teşekkürler iyi bir inceleme.

Deneyim: 30 dk -1 saat çok hızlı ve 40x40 bir mousepadin tamamını kullanıcak şekilde artist artist adam vurdum ona rahmen kolum hiç ağrımadı.
 
Çok güzel inceleme. Teşekkürler. Fareyi aldım, ama sıkıntı var.

Dolaşmadığım yazılı ve video şeklinde inceleme kalmadı. Problemleri, artıları eksileri her şeyi inceledim. En sonunda indirimdeyken aldım, daha dün geldi. Hissiyatı, sensörü, şekli, renkleri muhteşem.

Ama tabi ne var? Sol klik "mushy" dediğimiz peltemsi bir hissiyata sahip. Bu incelemedeki gibi mi bilmiyorum ama ciddi bir şekilde rahatsız ediyor beni. Sağ klik ve sol kliği karşılaştırıyorum. Sağ klik taş gibi ses çıkarırken sol klik daha cılız bir ses çıkarıyor ve peltemsi bir hissiyat bırakıyor. Çok sevdiğim faremi bu sebeple iade edeceğim. Bu sorunla siz de karşılaştınız mı? Yoksa sadece incelemedeki gibi titriyor muydu sol klik?
 
Çok güzel inceleme. Teşekkürler. Fareyi aldım, ama sıkıntı var.

Dolaşmadığım yazılı ve video şeklinde inceleme kalmadı. Problemleri, artıları eksileri her şeyi inceledim. En sonunda indirimdeyken aldım, daha dün geldi. Hissiyatı, sensörü, şekli, renkleri muhteşem.

Ama tabii ne var? Sol klik "mushy" dediğimiz peltemsi bir hissiyata sahip. Bu incelemedeki gibi mi bilmiyorum ama ciddi bir şekilde rahatsız ediyor beni. Sağ klik ve sol kliği karşılaştırıyorum. Sağ klik taş gibi ses çıkarırken sol klik daha cılız bir ses çıkarıyor ve peltemsi bir hissiyat bırakıyor. Çok sevdiğim faremi bu sebeple iade edeceğim. Bu sorunla siz de karşılaştınız mı? Yoksa sadece incelemedeki gibi titriyor muydu sol klik?

Brom ben de öyle bir sorun yok.
Sadece ilk geldiğinde gıcırdıyordu ve biraz mayoştu tıklama hissiyatı.
Max 2-3 geçince tuş sanki oturuyor gibi düzeldi.
 
Sadece ilk geldiğinde gıcırdıyordu ve biraz mayhoştu tıklama hissiyatı.
Problem yaşamadıysan iyi bari, sevindim. Elimde Cooler Master CM110 var, şu an fiyatı 150 TL ve giriş seviye olarak geçiyor. İnanır mısın bundaki switchler Omron 10M olmasına karşılık hissiyatı elimdeki MM711'den daha iyi. Komedi.
 
Problem yaşamadıysan iyi bari, sevindim. Elimde Cooler Master CM110 var, şu an fiyatı 150 TL ve giriş seviye olarak geçiyor. İnanır mısın bundaki Switch'ler Omron 10M olmasına karşılık hissiyatı elimdeki mm711'den daha iyi. Komedi.

Evet... Kendisi 60GR olduğu için önü tuşları ile gövdesi tam oalrak bağlı değil.
O yüzden stabil değil.
Bütün küçük ve hafif mouselarda bu sorun var.
Sadece galirous model O'da yok.
Ama onda da çok iletişimsizlik sorunu var...
Daha teknolojimiz insanlık olarak yetmiyor herhalde
Hafif mouse yapmaya :d.
 
Katılıyorum. Hafif olduğu için stabil değil bütün kopyaları bu ürünün. Ama birçok incelemede problemsiz kopyalar mevcut YouTube üzerinde. Ona aldanıp aldım.

İade etmek zorunda kaldım, beklediğim gibi değildi. Parlak beyaz almıştım, görünüşü önemli değil sadece doğru düzgün hissiyatı olsun ve rahatsız edici kusurları olmasın yeter. Şimdi bir kumar daha oynayıp mat beyaz olanını mı alsam diye düşünüyorum. Viper Mini de 230 TL civarı, o da cezbetmiyor değil.
 
Katılıyorum. Hafif olduğu için stabil değil bütün kopyaları bu ürünün. Ama birçok incelemede problemsiz kopyalar mevcut YouTube üzerinde. Ona aldanıp aldım.

İade etmek zorunda kaldım, beklediğim gibi değildi. Parlak beyaz almıştım, görünüşü önemli değil sadece doğru düzgün hissiyatı olsun ve rahatsız edici kusurları olmasın yeter. Şimdi bir kumar daha oynayıp mat beyaz olanını mı alsam diye düşünüyorum. Viper mini de 230 TL civarı, o da cezbetmiyor değil.

Viper mini de çok sıkıntı var diyorlar.
Bence gene mm711'ya da 710 al.
Benim'ki akıyor.
Ama parlak alma kayıyor.
Zaten iade 14 gün.
Al bir hafta kullan, alışamazsan ya da bana olan gibi geçmez ise iade et.
Viper mini al.
Ya da Razer Viper.
 
Viper Mini'de çok sıkıntı var diyorlar.
LOD dediğimiz şeyin yüksek olmasından kaynaklı bir problem, daha düzgün bir sensör koysalardı böyle şeylerle uğraşmayabilirlerdi. Fareyi kullanırken bazen kaldırmak gerekebiliyor, fare yüzeyden belirli bir yükseklikte yani havadayken bile sensör çalışıyor, nişanı bozuyor. Çözümleri var tabi, öldürmemek lazım fareyi ama sensörü bir tık iyi olabilirdi.

Benimki akıyor.
Ama parlak alma kayıyor.
Parlak olan hoşuma gitti ama cins bir kayma hissiyatı vardı, doğrudur. Alışabilirim, görüntüsü de çok güzel ama mat olan daha iyi olur onu alacağım büyük ihtimal.

Zaten iade 14 gün.
Al bir hafta kullan, alışamazsan ya da bana olan gibi geçmez ise iade et.
Aynen öyle yapmak lazım. Bu farenin iyi bir kopyasına denk gelen çok seviyor.
 

Geri
Yukarı