Core 2 Duo E7400 Overclock Yapmak

runit

Kilopat
Makaleler
1
İşlemci 2.80GHz, ben bunu 3.10 GHz yapıyorum, kaydediyorum, bilgisayar yeniden başlıyor bakıyorum, BIOS'ta 3.10GHz yazıyor. Windows'tan baktığımda 2.80GHz gözüküyor.
CPU-Z programından stress testini başlatıyorum, işlemci en fazla 2.80GHz'ye çıkıyor BIOS'tan hangi ayarları değiştirmem gerek? Bu arada anakart Gigabyte G31M ES2l.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim bilgisayarımdaki işlemcim orijinalde 3300 MHz. Ama ben 3415 MHz'de kullanıyorum. Sanırım overclock yapılmış olsa bile sadece orijinal frekans hızını gösteriyor (Yani tahminim bu yönde.).

Dipnot: Bilgisayar açılırken bilgi ekranında OC yapılmış frekans hızını gösteriyor.

Benim bilgisayarımdaki işlemcim orijinalde 3300 MHz. Ama ben 3415 MHz'de kullanıyorum. Sanırım overclock yapılmış olsa bile sadece orijinal frekans hızını gösteriyor (yani tahminim bu yönde.).

Dipnot: Bilgisayar açılırken bilgi ekranında OC yapılmış frekans hızını gösteriyor.

Evet 3.10GHz yapmadan önce 3.00 GHz yapmıştım ve bilgisayar açılırken 3.00 GHz diye gösteriyordu ama sonradan 3.10 yapınca göstermemeye başladı 3.00 GHz yapınca da göstermiyor bu defa hep 2.80 GHz gösteriyor.

Belki de göstermesi için belli bir miktar sınırı vardır, bilemiyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
.
Bu videoda adam 3.60GHz'ye çıkartmış.
BIOS'ta CPU voltajına dokunmadım Auto'da bırakmıştım acaba ondan mı olmuyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
.
Bu videoda adam 3.60GHz'ye çıkartmış.
BIOS'ta CPU voltajına dokunmadım Auto'da bırakmıştım acaba ondan mı olmuyor.

Evet, CPU-Z'de bende de görünüyor. Ancak, Bilgisayar (sağ tık) --> Özellikler'den bakınca orijinal frekans hızı görünüyor.

Evet, CPU-Z'de bende de görünüyor. Ancak, Bilgisayar (sağ tık) --> Özellikler'den bakınca orijinal frekans hızı görünüyor.
Ayrıca 2.8 GHz'den 3.6'ya yükselmek bence gayet iyi bir değer. Ama soğutma kısmını nasıl hallettiğini bilemem. Tahminimce kutudan çıkan soğutucudur diye düşünüyorum.

Ayrıca 2.8 GHz'den 3.6'ya yükselmek bence gayet iyi bir değer. Ama soğutma kısmını nasıl hallettiğini bilemem. Tahminimce kutudan çıkan soğutucudur diye düşünüyorum.

3.6 GHz yapmayacağım 3.10 3.20 GHz yapsam yeter ısınma sorunu olacağını düşünmüyorum kasada 4 tane fan var boşta 25 dereceye düşüyor işlemci.

CPU voltaj ayarını değiştirmem gerekiyor mu yoksa Auto'da mı olması gerekiyor.
İşte onu bilemiyorum. Oto.'da olabilir gibi. Ama manuel olursa düşükten yükseğe deneme-yanılma ile stabil değerin yakalanması-bulunması gerek diye biliyorum. Frekans ve voltaj kadar sıcaklığa da bakmalı, hatırltayım dedim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı