Core 2 Quad Q9400 sisteme Hackintosh kurulur mu?

radyoaktif

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar iyi günler. Aşağıdaki donanım ile Windows 8.1'de kullandığım sistemi, 300GB boş bir HDD üzerinden merakım yüzünden MAC'e çevirmek istiyorum;

Intel Core 2 Quad Q9400 (OC 3.5Ghz)
Gigabyte GA-EP45T-UD3R
Corsair Vengeance 8GB (4x2GB) (OC 1.75Ghz)
Gigabyte Nvidia Geforce GTX 460
Akasa Venom İşlemci Soğutucu
Corsair CX600 Güç Kaynağı
WD 1 TB Caviar Black (Windows 8.1 Kurulu)
Samsung 2.5" 300GB HDD (MAC kurmayı düşündüğüm disk)

Ancak anakart ve ekran kartının MAC driverları olmamak ile beraber, bu driver'ları başka yerden MAC için temin edebilir miyim? Virtualbox üzerinden sanal olarak yahut USB üzerinden MAC kurup denemek istedim zira hazır 300GB kullanmadığım boş bir diskim varken komple MAC kurmak istedim.

1-) Yukarıda ki sistem ile "MAC OS X Hackintosh" işletim sisteminde driver sorunu yaşar mıyım?
2-) 300GB HDD'ye MAC kurarken, diski illa tek bölüm olarak mı formatlayıp kurulumu yapmam lazım? Yoksa misal 100-200GB şeklinde bölüp 100GB'liğe kurabilir miyim?

Recep hocamın "PC’ye Mac OS X Mavericks Kurulumu" konusuna göz atıp "Mac OS X Mavericks 10.9 RAW İmajı" başlıklı konudaki 5GB boyutu geçik image dosyasını dünden beri indiriyorum. O yüzden boşa indirmeye devam etmemek için şimdiden sorayım dedim.

Son düzenleme:
Sistem gayet uyumlu sorun çıkmaz. Mavericksi kurmak için 30gb ile 50gb yeterli. Dikkat etemniz gereken tek nokta HDD'yi GUID bölüntü tablosu ve Mac OS X Genişletilmiş Günlüklü Yapmanız yeterli. Kurulum için Technopat videolarını izleyin.

Cevap için teşekkürler hocam. Yani 300GB'lik HDD'den 100GB ayırıp buraya kurabilirim? 200GB'lik de boş durur. Ve ses, görüntü vs gibi driver'ları da MAC, Windows da olduğu gibi otomatik mi bulup yükleyecek?

Ayrıca "OS X Yosemite 10.10 RAW imajı" başlıklı konuya gözüm takıldı. Eğer bilgisayarıma kurabileceğim en son sürüm MAC işletim sistemi bu ise onu indirip kurmaya çalışayım.

Yosemite kurulumunu yapabilirsiniz. Ses, ethernet ve bootloader dışında ekstradan kuracağınız birşey yok. (FakeSMC, NullCPU v.s hackintosh için gerekli olan kextler hariç) Sistem geriye kalan donanımı otomatik tanıyacaktır.

Cevap için tekrar teşekkürler hocam. MAC'in Hackintosh'un son sürümü olan Yosemite'nin image dosyasını indirmeye çalışıyorum ama sunucular çok yoğun sanırım;

2.jpg

Bir indirebilsem, kuruluma başladıktan sonra herhangi bir aşamasında takılırsam tekrar size soracağım da; daha image dosyasını indiremedim :)

@radyoaktif Linki Gooogle'da arayın. Imajı torrent den indirin.
MD5 (OS X 10.10 Install USB.raw) = c5238c06ac258cbd8f51eeefb37b7db7

Hocam verdiğin bilgiden sonra Yosemite'yi bulup indirdim. Win32DiskImager programı ile de 32GB boyutunda ki flash belleğime yazdırdım. Flash belleğin boyutu, yomesite'yi yazdırdıktan sonra 200mb'a indi, bu normal değil mi? Boot edeceği bir alanın yanında, yosemite'ninde sığacağı bir arka bölüm oluşturması ve gerisinin boş kalması yani?

ff.jpg

3.jpg

Ardından USB'den sistemi boot ederek 300GB HDD'ye yosemite'yi kurmayı denedim ancak başarılı olamadım. Şöyle ki;

"Boot Mac OS X from OS X Install USB" yi seçiyorum ve yazılar kaymaya başlıyor ancak 1dk geçtikten sonra 3. fotoğrafta görüldüğü üzere ekran kapanıyor ve reset atana kadar da bir daha açılmıyor.

1 - Kopya.jpg

Halbuki clover arayüzünün, işlemci ve ekran kartı gibi bileşenleri tanıdığı görülüyor;

2.jpg

Nerede yanlış yapıyorum. Yeni konu açmak yerine sana bir sorayım. Bir bilgin varsa ve yardımcı olursan sevinirim.

Son düzenleme:
Windows HFS+ tanımadığı için Usb belleğin 200MB olarak görünmesi normal. Clover/Options/Graphcis Injector Menu/FakeID kısmına 0x0e2210de yazıp boot etmeyi dener misin? Olmazsa Boot Args kısmına -x ekleyip denersiniz.

İki önerini de hem ayrı ayrı hemde aynı anda uygulayıp denedim lakin gene yükleme ekranına gelemedim hocam. Nasıl bir sorundur bu anlamadım?

aa.jpg

Dediğim gibi "Boot Mac OS X from OS X Install USB" ye tıkladıktan sonra yazılar kaymaya başlıyor ve 2dk için monitör birden kapanıyor ve bilgisayarı yeniden başlatana kadar da ekrana görüntü gelmiyor.

Yosemite .raw image dosyasını mı USB'ye yanlış yazdırdım acaba? dedim ama Win32 Disk Imager ile aynen aşağıdaki işlem üzere yosemite'yi USB'ye sorunsuzca yazdım.

gg.jpg

Yosemite'yi kurmayı düşündüğüm 2,5" 300GB HDD'yi ise 100GB ve 200GB şeklinde bölüp 100GB'lik bölüme kurmayı düşünüyordum güya. Acaba bu HDD mi arızalı dedim de lakin daha kurulum ekranına geçemiyorum ki bunun ile bir ilgisi olsun.

1.jpg

Neyi yanlış yaptım hala anlamadım hocam. Yosemite için donanımım damı bir uyuşmazlık var yoksa ami bios üzerinden yapmam gereken bir ayar mı var çözemedim.

Son düzenleme:
Üstad birde bellek'den boot ederken klavyeden 1 tuşuna bas açılana kadar.
Chamelon'dan boot etsin birde bunu denermisin?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı