Core 2 Quad Q9650 için hangi ekran kartı alınmalı?

Merhaba, size yol göstermesi bakımından öncelikle sahip olduğum ve hala aktif kullandığım sistemim hakkında bilgi vermek istiyorum.

• Intel® Core™2 Quad Q9550 2.83 GHz İşlemci (12MB L2 Önbellek),
  • Acer EQ35M 775 pin DDR2 Anakart,
  • 4 x 2 GB Kingston DDR2-800 MHz ram (Toplam 8 GB),
  • 480 GB Kioxia Sata SSD + 640 GB WD 7200 rpm HDD,
  • Asus GTX 760 DirectCU II O.C. GDDR5 2GB 256Bit Nvidia GeForce DX11.1 Ekran Kartı,
  • COUGAR 600W 80+ Güç kaynağı.

Bu sistem Windows 11'i sorunsuz çalıştırıyor. 1440p videoları dahi takılmadan sorunsuz oynatabiliyor. Eski oyunları oynayan biri olarak mevcut sistemimden çok memnunum. Q9650 işlemciniz güncel oyunlar için yetersiz olsa da bana kalırsa kendi segmenti ve kendi dönemindeki oyunlar için hala oldukça güçlü bir işlemci. 12 MB L2 önbelleği avantajı bulunmakta. Misal ben sahip olduğum sistemle 2017 yılında piyasaya çıkan Evil Within 2 'yi dahi düşük-orta grafik ayarlarında akıcı bir deneyimle oynayıp bitirdim. Bu bağlamda hafif darboğaz olmakla birlikte GTX 760 ekran kartı yeterli olacaktır ve memnun kalacaksınızdır. Daha üst segment bir ekran kartı alırsanız işlemci darboğazı nedeniyle atıl kapasite oluşacaktır ve boşa masraf yapmış olursunuz. Bu nedenle benim size ekran kartı tavsiyem: GTX 760 veya R7 370

Son olarak bir diğer avantajınız da şu. Her iki ekran kartını da piyasada ikinci el ortalama 1.500 TL gibi uygun bir fiyata bulabilirsiniz

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı