Core 2 Quad'a Geçmeli miyim?

ulanbatur34

Hectopat
Sistemim: Foxconn G31MXP Soket 775
Pentium Dual Core E6300(2.8Ghz 2Mb Cache 1066 FSB)
4GB DDR2 800Mhz RAM
Powercolor ATI Radeon 5600/5700 (5670)
400 W Güç Kaynağı

Soru 1:pentium Dual Core'den Core 2 Quad a geçersem ne derece performans artışı alırım ve ikinci el Core 2 Quad kaç TL'ye bulabilirim(q9000 serisi)?

Şu an sistemim idare ediyor ancak yeni çıkan bazı oyunlarda iyi performans vermiyor.

The Witcher 2'yi medium ayarlarda 26-27 fps ile oynuyordum.
Chivalry Medieval Warfare'de 1440x900 çözünürlükte orta-yüksek arası ayarlarda 30 fps anca.

Oyunlarda işlemci kullanımı %90 ın altına inmiyor. Ancak ekran kartı %65-100 arasında gidiyor. Görüşlerinizi bekliyorum.

Soru 2: Radeon 5600/5700 şeklinde bir kartım var. Normal 5670'den daha mı iyi daha mı kötü bilmiyorum. Juniper çekirdekli. 640 shader. 120 liraya almıştım bakkaldan! :D

Bütçe sorun değil aslında. Bulursam 200-250 lira veririm. Ben sadece Core 2 Quad alırsam performans artışı ne kadar olacak diye merak ediyorum. Oyun ağırlıklı kullanıyoruz kendi çapımızda:)

Son düzenleyen: Moderatör:
Açıkçası çekirdek olayının hâlâ büyük etkilere erişemediğini düşünüyorum çoğu oyun üzerinde. Black Ops 2'de 1.03 güncellemesi çıkana kadar 6 çekirdeğimin 4'ünü kapatmak zorunda kaldığım günleri hatırladıkça bu kanım güçleniyor :)

Tavsiyeler için teşekkür ederim. Sadece işlemcimi değiştirebilirim. Siz şunu söyleyin. Şimdiki işlemcimden Core 2 Quad a geçersem fark ne kadar olur?
Core2 QUAD işlemcilerin işlem hacmi E serisi işlemcilerden oldukça yüksektir. Hatta günümüzün i5 işlemcilerine neredeyse yakın denilebilir. Ancak i5 işlemcileri içerdiği komut birimlerinin fazla olması sebebiyle ve 22nm tekniğine göre yapıldığı için haliyle daha fazla işlem gücüne sahiptir.
Ancak eski işlemcinizin yetersiz kaldığı oyun ve veya video uygulamalarında ciddi farklar görebilirsin.
Eğer ekran kartın da daha iyi bir ekran kartı olsaydı çoğu oyunları oynayabileceğini söyleyebilirdim.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı