Core i5 6500 Sistem Toplama

Bilaxten

Kilopat
Daha fazla  
Öncelikle merhabalar, ben bir oyun bilgisayarı toplamak istiyorum. Kendimce parçaları seçtim.
Ekte parçalar ve fiyatları mevcut. Aynı fiyata daha kaliteli bir sistem toplanılabilir mi? Parçalar ve sistem hakkında önerilerinize açığım. Bir de bu bilgisayara hangi işletim sistemini kurmamı önerirsiniz?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler :mutlu:

Dosya Ekleri

• Screenshot_2016-05-15-11-55-42.png
    Screenshot_2016-05-15-11-55-42.png
    134,7 KB · Görüntüleme: 376
Ekran kartını 380 alma şansın yokmu diğerleri iyi ama anakartta emin değilim birde b150 lere bak tabi daha iyi bilen arkadaşlar daha iyi yardımcı olur

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Öncelikle merhabalar, ben bir oyun bilgisayarı toplamak istiyorum. Kendimce parçaları seçtim.
Ekte parçalar ve fiyatları mevcut. Aynı fiyata daha kaliteli bir sistem toplanılabilir mi? Parçalar ve sistem hakkında önerilerinize açığım. Bir de bu bilgisayara hangi işletim sistemini kurmamı önerirsiniz?

Harddisk çok yanlış, güvenlik hdd' si almışsınız, 5900rpm oyunlar için yeterli değil, 7200 rpm 64mb önbellekli bir hdd almalısınız. Yoksa oyunlarda takılmalar ve droplar yaşayabilirsiniz.

Örneğin bu : Seagate Barracuda 2TB 3.5" 7200RPM Sata 3.0 64Mb Sabit Disk Fiyatı

Ekran kartını 380 alma şansın yokmu diğerleri iyi ama anakartta emin değilim birde b150 lere bak tabi daha iyi bilen arkadaşlar daha iyi yardımcı olur

Ekran kartını 380 alma şansım yok malesef. Anakart olarak B150M Bazooka almayı düşünüyorum ama tam olarak emin değilim. H110M ile B150M arasında kararsız kaldım.

Harddisk çok yanlış, güvenlik hdd' si almışsınız, 5900rpm oyunlar için yeterli değil, 7200 rpm 64mb önbellekli bir hdd almalısınız. Yoksa oyunlarda takılmalar ve droplar yaşayabilirsiniz.

Örneğin bu : Seagate Barracuda 2TB 3.5" 7200RPM Sata 3.0 64Mb Sabit Disk Fiyatı

Çok teşekkür ederim. Dikkat etmemişim.

Yanılmıyorsam bazooka daha sağlam birde aralarında ki fark bazooka da 2 tane ram slotu daha fazla bence bazooka al

Ekran kartını 380 alma şansım yok malesef. Anakart olarak B150M Bazooka almayı düşünüyorum ama tam olarak emin değilim. H110M ile B150M arasında kararsız kaldım.

Çok teşekkür ederim. Dikkat etmemişim.

Ayreten bütçeniz b150' ye yetmiyorsa, h110 alabilirsiniz, sıkıntı olmaz. Zira anakart oyun performansını etkileyen bir bileşen değil ve h110 ile b150 arasında pek bir fark yok. Zaten hep söylüyorum, eğer overclock yapılmayacaksa anakarta fazladan para bayılmanın bir önemi yok. Msi h110 pro vd almanızı öneririm, gaminge fazladan para vermeyin. Aynı özellikleri taşıyor, gaming de birkaç tane fazla uygulama kullanacağım diye para vermeyi gerekli bulmuyorum.

O sisteme kesinlikle para verme, daha iyisi var, sonradan pişman olmayasın. Bütçen sanırsam 2800 tl . Ona uygun en iyi oyun sistemini topladım. Gözün kapalı al bu sistemi, 380x var daha ne olsun. 1080p' de açmadığı oyun yok. Kasanında 6 fanı var, ısı probleminde olmaz. Aynı bütçeye dark n10 da ekleyebilirsin, hoşuna gittiyse, fark etmez.
2800.PNG

Sisteme kesinlikle windows 10 kurup tüm güncellemeleri yapmalısın ki oyunlarda maksimum performansı elde et.

Monitör olarak VIEWSONIC 23" VX2363SMHL IPS-LED MONİTÖR - SİYAH kesinlikle bunu almanı öneririm. 1080p ve 2ms IPS panel olan tek monitör şu an, Tr' de bu özelliklerde başka bir monitöre rastlamadım. Technopatta incelemesi de var. IPS panel olması renk kalitesi açısından önemli, TN panele para vermeyin. Ve monitörün incelemesini izlemenizi öneririm. Buyrun :
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu sisteme bu monitör çok yakışıyor, bütçeniz sebebiyle eski monitörü kullanabilirsiniz fakat bu monitörü aldığınız zaman oyun zevkiniz katlanacaktır. Monitör ayarlarından 5ms olan tepki süresini 2ms yapıyorsunuz, Recep Bey rehberde detaylıca anlatmış.

Asus' un r7 370' ini koymakla büyük bir hata etmişsiniz zaten. Amd de kesinlikle asus alınmaz, ya msi yada sapphire nitro modeli. Saphhire > msi amd' de. Nitro soğutmasıyla msi' ı bile geçiyor testlerde.

Sistem Sinerji' den toplandı bu arada. Teknobiyotiğe göre kısmen daha ucuz bir site. Hem mağazasından gidip alabilirsiniz hemde internet üzerinden. İnternet üzerinden alacaksanız 30 tl'lik montaj parasını da eklemeniz gerekiyor, eğer kendiniz montajlamayacaksanız.

Ips panel ile tn panel arasında 1080p oyunculuk açısından çok fark olur mu? 1 ay sonra toplayacağım sisteme benq rl2240he modelini alacağım ana tn panel bir monitör. Sizce sizin bahsettiginiz monitörü mü yoksa benim bahsettigimi mi almalıyım?

Ips panel ile tn panel arasında 1080p oyunculuk açısından çok fark olur mu? 1 ay sonra toplayacağım sisteme benq rl2240he modelini alacağım ana tn panel bir monitör. Sizce sizin bahsettiginiz monitörü mü yoksa benim bahsettigimi mi almalıyım?

Benim bahsettiğimi alın, 100 tl fazla verip hem ips panel alacaksınız hem de 2ms tepki süresi. Technopat incelemesini izlemenizi tavsiye ederim. İster siyah ister beyaz modelini alabilirsiniz. TN panele para vermeyin, gözlerinizi bozuyor.

Bağzı şeyleri çıkartıp yerine ekran kartını güçlendirdim.Oyun bilgisayarı toplamak istediğinizi söylemişsiniz ve bence oyun bilgisayarı için 8gb ram oldukça yeterli 2tb'lik hdd ise eğer film veya dizi arşivi gibi şeyler yapmayacaksanız gereksiz olur bence.Anakart konusunda fazla bilgim olmadığından ortalama bir anakart koydum.
BBB.PNG

Bağzı şeyleri çıkartıp yerine ekran kartını güçlendirdim.Oyun bilgisayarı toplamak istediğinizi söylemişsiniz ve bence oyun bilgisayarı için 8gb ram oldukça yeterli 2tb'lik hdd ise eğer film veya dizi arşivi gibi şeyler yapmayacaksanız gereksiz olur bence.Anakart konusunda fazla bilgim olmadığından ortalama bir anakart koydum. Eki Görüntüle 160642
SSD falan yok ama. Bence gtx 970 almak bana saçma geliyor, 380x le arasında devasa fark yok. Kendi sistemimi daha mantıklı buluyorum. Ram 16 olması gelecek için iyi. Anakart h110m pro vd yeterli. Kasa olarak da okadar kalitesiz ve penceresiz bir kasa almasını ben uygun görmüyorum. 6 fanlı dark samurai, aero 800 ya da dark n10 gibi modellere bakması daha iyi olacaktır.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı