Core performans boost açık olmalı mı?

Kule tipi soğutman varken CPB hiçbir sıcaklık sorunu yaratmaz diye düşünüyorum. Boşta sıcaklık 30-40 arası sıcaklıklar gayet normal. CPB açıkken bir stres testi yap. 80-85 dereceyi göremiyorsan endişelenmene hiç gerek yok. CPB zaten bu şekilde agresif sıçramalar yaparak performans artışı elde etmene olanak sağlıyor. Bunu zaman zaman boşta da yaptığı için boşta yüksek sıcaklık görmen normal. Endişelenme.

Eğer sistem boştayken yüksek sıcaklık gördüysen öncelikle işlemci frekansını kontrol et. Temel frekansın üstündeyse sıcaklık değerin gayet normal demektir.

Kule tipi soğutman varken CPB hiçbir sıcaklık sorunu yaratmaz diye düşünüyorum. Boşta sıcaklık 30-40 arası sıcaklıklar gayet normal. CPB açıkken bir stres testi yap. 80-85 dereceyi göremiyorsan endişelenmene hiç gerek yok. CPB zaten bu şekilde agresif sıçramalar yaparak performans artışı elde etmene olanak sağlıyor. Bunu zaman zaman boşta da yaptığı için boşta yüksek sıcaklık görmen normal. Endişelenme.

Eğer sistem boştayken yüksek sıcaklık gördüysen öncelikle işlemci frekansını kontrol et. Temel frekansın üstündeyse sıcaklık değerin gayet normal demektir.

AIDA64 ile yaptım 56'yı geçmedi oda sıcaklığı 20 derecede. Frekans CPB göre oyunlarda 4.1'lerde geziyor boşta 2.50 60. 3.50 60.

O halde endişelenecek bir durumun yok. Gayet normal. CPB kendi kafasına göre voltaj ve frekans yükselttiği için sıcaklık değerleri çok fazla oynuyor olabilir, bu normal. Bu durum bir sorun yaratıyor olsaydı CPB gibi bir teknoloji olmazdı diye düşünüyorum. Bu sıcaklık değerlerinden memnun değilsen CPB kapatıp manuel olarak O.C yapman gerekir. Bu da bilgi ve tecrübe ister. Yavaş yavaş ilerlemen gerekir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı