Corolla 1.5 Vision Multidrive vs Megane 1.3 TCe Joy

Tek motor açısından bakmayı doğru bulmuyorum. Araba dediğin en azından içinde bazı teknolojileri barındıracak.
Reno'nun bu motoruna lafım yok gerçekten performanslı. Ancak araç Joy paket ve Bi motor bi direksiyona bu kadar para vermek çok mantıklı gelmiyor.
Tabi ülkemizdeki araç piyasası fiyatlarını ve durumu göz önünde bulundurunca, mecbur bırakılıyoruz.
 
Ben ikisi arasına kalsam Megane alırdım. Serviste büyük ihtimalle ekran takarlar. Bir ekran taktırırdım. Bir de sahibinden de Megane jantı satanlar vardır. Orijinal 17" jantlarından bulurdum devam ederdim. Toyota bana hitap etmiyor açıkçası aralarında kalite ve güvenlik olarak Toyota 1 tık öndedir büyük ihtimalle ama ben sevmiyorum nedense ki kasım'da araba aldım o zaman elde kalan Opel astra sedanlar vardı 1.4t Edition Plus almıştım. Megane corolla ile aynı fiyattı.
 
Geçen sene 2 araç arasında kalmış biri olarak (ki ozamanlar 1.6 132hp motor vardı Corolla'da) ben tercihimi Megane'den yana kullandım. Ki 1.6 motor'a isteyen kişiler LPG'de taktırabilirdi ama şimdiki 1.5 motor direk enjeksiyonlu olduğu için yaklaşık 10bin civarına ancak LPG uygulanabilir.

Sebebine gelince;

1.3 Turbo motor (Mercedes-Nissan-Renault ortak yapım)140bg 240nm tork ile hem yakıt yönünden oldukça iyi hemde 0-100 hızlanması 9sn.

Şanzıman olarak Corolla CVT şanzıman ve pek keyif vermiyor olmasına karşın Megane EDC çift kavrama, 7 ileri ve ıslak tip olması büyük avantaj sağlıyor.

Malzeme kalitesi olarak Corolla'dan kumaş döşemeleri, koltukların sportif yapısı ve destekleri, aynı şekilde ön arka davlumbazların komple kaplı olması, alt aksam'ın ön tampondan arka tampona kadar yine kapalı olması hem yalıtım hem de izolasyon olarak avantajı var.

Corolla'nın arka suspansiyonlarının bağımsız olması Megane göre artısı.

Joy donanıma 5-6 bine serviste 10inch ekran taktırabilirseniz oldukça kullanışlı olacaktır.(Navigasyon, klima sistemi, araç yol bilgisayarı bilgileri, direksiyona duyarlı geri görüş kamerası, bazı araç bilgileri ekrana taşınıyor.) Aracın içine de güzel bir hava katıyor. Donanım olarak benim tek eksikliğini hissettiğim anahtarsız giriş sistemi oldu ki Renault'un anahtarsız giriş sistemi piyasadaki en iyilerindendi ama ben alırken Touch paket olmadığı için beklememek adına Joy paket almıştım.

Bu seçim aslında kişinin ne istediği ile alakalı. Ben performans, konfor ve tasarım olarak oldukça beğeniyorum. Sizde seçim yapmadan önce mutlaka 2 aracı incelemenizi tavsiye ederim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı