Corsair 2TB MP600 Core XT NVMe düşük yazma hızı

Hermaphroditos

Kilopat
SSD veya HDD modeli
https://www.sinerji.gen.tr/corsair-2tb-mp600-core-
Anakart
Msı B760m a wifi
Merhaba,

Belirtilen SSD'nin yazma hızı çok düşük çıkıyor. Sistemi yeni topladım. Tüm güncellemeler yüklü ancak ne yaptıysam düzelmedi. Konu hakkında bilgisi olan yok mu? Hiçbir yerde çözüm bulamadım.

20230617_094919.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de MP serisi SSD var. Sürekli aynı durum oluyor. Formattan sonra bir süre olması gerektiği gibi daha sonra yazma hızı 500-600mb/s düşüyor. Yabancı kaynaklarda, kendi forumunda falan araştırdım, sorunun sıcaklık kaynaklı olduğu iddai edilmiş. Soğutucu pad block vs takıp sorunu çözenler olmuş. Ben hala denemedim bilemiyorum o sebeple kesin çözüp çözmeyeceğini. Bazı kaynaklarda da doluluk %50'nin üzerine çıktığında oluyor denmiş fakat sizin örnekte de görüleceği gibi %50'nin altında da oluyor.

Bende de MP serisi SSD var. Sürekli aynı durum oluyor. Formattan sonra bir süre olması gerektiği gibi daha sonra yazma hızı 500-600mb/s düşüyor. Yabancı kaynaklarda, kendi forumunda falan araştırdım, sorunun sıcaklık kaynaklı olduğu iddai edilmiş. Soğutucu pad block vs takıp sorunu çözenler olmuş. Ben hala denemedim bilemiyorum o sebeple kesin çözüp çözmeyeceğini. Bazı kaynaklarda da doluluk %50'nin üzerine çıktığında oluyor denmiş fakat sizin örnekte de görüleceği gibi %50'nin altında da oluyor.

SSD değiştirmek gerekli mi sence, SSD de problem var sanırım

SSD değiştirmek gerekli mi sence, SSD de problem var sanırım.

Benim söylediklerimi %100 uzman görüşü olarak baz almayın ama iade edip başka bir SSD alma şansınız varsa değiştirin. Bu durumla karşılaşan çok fazla kullanıcı mevcut. Yani sadece sizin aldığınız ürüne özel değil. Muhtemelen bu marka model SSD'lerin böyle bir problemi var.

Dün saat 17.00 gibi bilgisayara tekrar Windows kurdum format attım yani ve şu an düzeldi. Arkadaşın dediği gibi bir süre sonra tekrar yazma değeri bozulursa ekleyeceğim.
Benden sonra bu sorunu yaşayacaklar için yazıyorum. Rufus ile USB belleğe Windows'u yazarken ilk seçenekte TPM'i olmasa da çalıştır tarzında bir seçenek ilk başta onu işaretlemiştim ancak yeni anakartlar ve benimki de TPM desteklediğinden bu seçeneği seçmedim, bu etki etti mi bilmiyorum ancak;
Sorun yaşadığım ilk Windows'u kurarken aşağıdaki görüntüdeki gibi sürücü seçme yeri geldiğinde 3-4 farklı sürücü vardı onlara ellememiştim. Ancak Recep Baltaş'ın bir videosunda sistem kurarken sadece Windows'u kuracağı sürücünün haricindeki tüm gözüken sürücüleri sildiğini silinmesi gerektiğini ima ettiğini fark ettim ve birkaç yerde de bu disk biçimlendirmet tarzı durumlardan olabileceğini okumuştum. (Corsair'ın kendi forumunda).
Şu an 1.5 gündür değerler normal bakalım ne olacak arkadaşın dediği gibi bozulacak mı tekrar yazma değerleri
Edit: @Recep Baltaş sizce çözüm doğru mu?

1687120827125.png

1687121056559.png

Dün saat 17.00 gibi bilgisayara tekrar Windows kurdum format attım yani ve şu an düzeldi. Arkadaşın dediği gibi bir süre sonra tekrar yazma değeri bozulursa ekleyeceğim.
Benden sonra bu sorunu yaşayacaklar için yazıyorum. Rufus ile USB belleğe Windows'u yazarken ilk seçenekte TPM'i olmasa da çalıştır tarzında bir seçenek ilk başta onu işaretlemiştim ancak yeni anakartlar ve benimki de TPM desteklediğinden bu seçeneği seçmedim, bu etki etti mi bilmiyorum ancak;
Sorun yaşadığım ilk Windows'u kurarken aşağıdaki görüntüdeki gibi sürücü seçme yeri geldiğinde 3-4 farklı sürücü vardı onlara ellememiştim. Ancak Recep Baltaş'ın bir videosunda sistem kurarken sadece Windows'u kuracağı sürücünün haricindeki tüm gözüken sürücüleri sildiğini silinmesi gerektiğini ima ettiğini fark ettim ve birkaç yerde de bu disk biçimlendirmet tarzı durumlardan olabileceğini okumuştum. (Corsair'ın kendi forumunda).
Şu an 1.5 gündür değerler normal bakalım ne olacak arkadaşın dediği gibi bozulacak mı tekrar yazma değerleri.
Edit: @Recep Baltaş sizce çözüm doğru mu?

Eki Görüntüle 1826740

Eki Görüntüle 1826747

1 aylık bir kullanımdan sonra da değerleri atarsanız iyi olur. Ben de formatladıktan sonra bir süre böyle oluyor sonra düşüyor. Eğer sizin düşmezse, sizden yardım isterim ben de.

Merhaba. Konu biraz eski ama aynı sorunu bende yaşıyorum aynı M.2'nin 1 TB olanıyla ayrıca bir konu açmayı denedim fakat geri dönüş olmamıştı acaba siz kesin bir çözüm bulabildiniz mi?

Ben yukarıda yazdığım, Windows'u tekrar kurma vs. gibi şeyleri yaptıktan sonra düzeldi yazmıştım ancak 1 2 gün sonra tekrar eski hale geldi. 500 veya 123 MB/s yazma hızı almaya başladım tekrardan. Ardından yanlış bişey yaptığımı fark ettim. Corsairin SSD için yaptığı Toolbox'ı güncelleyince yaklaşık 1 haftadır 4200 MB/s yazma hızını stabil bozulmadan alıyorum ilk defa.

Bugüne kadar yanlış yapıyormuşum Toolbox'ta firmware güncelleme kısmına basıyordum hep ancak ünlem veya soru işaretine basıp oradan güncellemek gerekiyormuş o şekilde düzeldi 1 haftadır.

Resimdeki ok ile işaretlediğim "!" İşaretine veya yanındaki "?" İşareti tam hatırlamıyorum tıklayıp güncelleyince düzeldi.

Merhaba. Konu biraz eski ama aynı sorunu bende yaşıyorum aynı M.2'nin 1 TB olanıyla ayrıca bir konu açmayı denedim fakat geri dönüş olmamıştı acaba siz kesin bir çözüm bulabildiniz mi?
Corsair SSD Toolbox uygulamasından, ünlem işaretine basıp güncelleme yapıp, düzelirse haber verir misiniz.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20230708_232650_Chrome.jpg
    Screenshot_20230708_232650_Chrome.jpg
    140 KB · Görüntüleme: 52
Son düzenleme:
Dediğiniz şekilde ilk önce ünlem işaretine basıp ardından güncelleme yapmayı denedim Corsair SSD Toolbox üzerinden fakat sonuç değişmedi bende.

Dediğiniz şekilde ilk önce ünlem işaretine basıp ardından güncelleme yapmayı denedim Corsair SSD Toolbox üzerinden fakat sonuç değişmedi bende.

Şurada yazılan şeyleri de yaptım ben. Özellikle sistem geri yüklemeyi kapatmak işe yarayabilir diye düşünüyorum eğer ihtiyacınız yoksa, ben kapattım ve bu rehber de yazılan neredeyse her şeyi yaptım. Nedense bu SSD'de disk bölünmesi diskin bir kısmının dolması gibi şeyler diğer SSD'lere göre çok daha fazla etki ediyor veya yazılımsal bir hata ver gibime geliyor.

geçmişte konuları gezerken gördüm tekrar paylaşayım. Bu sorunu ne yaparsam yapayım çözülmedi, aynı şekilde bir çok kişi yaşıyor. Samsung dışında SSD asla almayın hepsi kronik problemli

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı