Corsair 4000D airflow için egzoz ve üst fan önerisi

istanbul2023

Picopat
RAM
G.Skill Trident Z Neo 2x16 32GB 3600 CL16
Ekran kartı
Asus Rog Strix RTX 2070 OC
Anakart
MSI B550 Tomahawk
İşlemci
Ryzen 7 3700X
Merhaba,

Corsair 4000D airflow RGB (3xaf120) modeli kasam var. Önde 3 tane RGB AF120 var güzel soğutuyorlar ve kasa yerde değil yanımda olmasına rağmen sesleri yok, süper çalışıyorlar. Egzoz fanım yok bir de kasanın üstüne bir fan almayı düşünüyorum. Ne önerebilirsiniz?

Not: Bu arada Ryzen 7 3700X işlemcimde de stok fan var Wraith Prism.

Toplamda bir egzoz bir de kasanın üstüne sessiz çalışan ve iyi soğutan bir fan düşünüyorum.

Öndeki 3 fandan birini alın arkaya egzoz diye takın o bile yeter bence. Özellikle öndeki 3 fan yerine istediğiniz şekilde 2 fan takabiliyorsanız, birini CPU öbürünü GPU’ya denk getirecek şekilde 2 fan daha bile etkili olabilir. 3 fan olunca en alttakinin alt yarısı PSU bölmesiyle kapalı zaten. Ortadakinin de yarısı GPU’ya denk geliyor. Onun yerine ortalayarak 2 fan, 3.’yü de arkaya egzoz yeterli olur.

Şu an kaç derece çalışıyor ki zaten? Boşa para harcamayın bence 200-300 TL bile olsa.

Fiyat performans açısından ben bu ürünü öneririm. Kendim de kullanıyorum memnunum kaliteli.
Ne zamandır kullanıyorsun ve ses olayı nasıldır sessiz mi? Aslında RGB arıyorum ben

Öndeki 3 fandan birini alın arkaya egzoz diye takın o bile yeter bence.

Şu an kaç derece çalışıyor ki zaten? Boşa para harcamayın bence 200-300 TL bile olsa.
Yok hocam öndeki sistemi bozmak istemiyorum. Kasanın derecesini nerden görebilirim? 1 tane arkaya 1 tane de kasanın üstüne düşünüyorum

Kasanın derecesini nerden görebilirim? 1 tane arkaya 1 tane de kasanın üstüne düşünüyorum
Siz bilirsiniz elbette, 2 fan alıp takmak çok pahalı bir iş değil ne de olsa. Görüntü olarak da daha hoş olur.

MSI Afterburner indirip içindeki bilgi programıyla derecelerinizi kontrol edebilirsiniz. YouTube’da var tutorialları.

Ne zamandır kullanıyorsun ve ses olayı nasıldır sessiz mi? Aslında RGB arıyorum ben

Yok hocam öndeki sistemi bozmak istemiyorum. Kasanın derecesini nerden görebilirim? 1 tane arkaya 1 tane de kasanın üstüne düşünüyorum
RGB versiyonu da mevcut. Ses olarak %70'ten itibaren duyulmaya başlıyor ancak basıncı iyi olduğu için %60-65 civarında dönmesi fazlasıyla yetiyor ve bu aralıkta çok sessiz. Çoğu fan yapraklarını parmağınızla biraz basırarak esnetip bükebilirsiniz ancak ID-Cooling fanları bana çok sağlam geldi kesinlikle esneme falan yapmıyor kaliteli malzeme olduğu belli.

Siz bilirsiniz elbette, 2 fan alıp takmak çok pahalı bir iş değil ne de olsa. Görüntü olarak da daha hoş olur.

MSI Afterburner indirip içindeki bilgi programıyla derecelerinizi kontrol edebilirsiniz. YouTube’da var tutorialları.
MSI Afterburner var yüklü ama Youtube'de kasanın derecesini nasıl görebilirim videosu yok

@BerkayZ87 Hocam siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? P12 egzoz olarak kullansam kasanın üstüne ne koyabilirim RGB veya düz olan. Ne kadar çok seçenek olursa seçmem kolaylaşır

MSI Afterburner var yüklü ama Youtube'de kasanın derecesini nasıl görebilirim videosu yok

@BerkayZ87 Hocam siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? P12 egzoz olarak kullansam kasanın üstüne ne koyabilirim RGB veya düz olan. Ne kadar çok seçenek olursa seçmem kolaylaşır
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Seçenekler içerisinde CPU ve GPU sıcaklıkları da var.

Bir de sanırım HWInfo kullanılıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Seçenekler içerisinde CPU ve GPU sıcaklıkları da var.

Bir de sanırım HWInfo kullanılıyor.

Hocam CPU ve GPU değil kasanın iç sıcaklığını nasıl öğrenebilirim

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı