Corsair 400R kasaya modifikasyon

Arkadaşlar merhaba. Kasama küçük bir modlama yaptım. Mavi led taktım kasanın ön tarafına ve bunu sizlerle paylaşmak istedim. Buyrun resimler:
Bu kasanın çıplak hali:

400r Ön kısım.jpg

Bunlarda mavi ledler uçları hazır aldım:

Mavi LED.jpg

Bu kabloyuda evde buldum ledlere güç vermek için kullandım:

Molex.jpg

Bu iki kablodan gücü aldım diğerlerini kestim :

Molex Siyah Sarı.jpg

Ledleri güzel bir biçimde yapıştırdım:

400R LED mod.jpg

Uçları (+)-(-) şeklinde bağladım yoksa çalışmıyor:

Kablolama.jpg

Ve sonuç ben bu kadar güzel olacağını beklemiyordum açıkçası :)

400R Led Mod 2.jpg

Kasa önü logolu.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
herkes ledi psu dan mı çekiyor ? yardımcı olabilirmisiniz ?

PSU'dan LED Şerit Çekmek | Technopat Sosyal
Özellikle psudan çekmene gerek yok ama bilgisayar açıldığında yanmasını istiyorsan psudan çekmelisin. Adaptörlede çalıştırabilirsin ama o zamanda senin kontrolünde açılıp kapanır.

Ön tarafta Led koyduğun yerlere nasıl birşey yerleştirdin acaba ?
Yapıştırma anlamında mı sordunuz anlamadım tam ama eğer öyleyse bir şey koymadım ledin kendisi zaten yapışkanlı sadece güzel bir şekilde yapıştırmak kalıyor.

şu nedenden soruyorum aslına bakarsanız psu ile şerit led çalıştırmayı sağlıklı buluyormusunuz. psu ya bir zararı olabileceği konusunda içindeki kontrolcülere veya entegreleri bozabileceğini düşünüyor musunuz. direk psu dan mı alınmalı yoksa anarkart üzerinden mi. mesela bir başka soru bu olabilir. Anakart üzerinden düzenlenmiş voltaj ile daha mı sağlıklı sizce ? ben yukardada sosyalde konu açtım ben yanıt alamadığım için buraya yazıyorum benim de linke bakarsanız led li bir kasam var 2 psu bozan biri olarak soruyorum ledleri nadiren yaktığımdan psu larımı asıl bozan şeyin ne olduğu konusunda biraz kararsızım. Hepsi B. da direk molexten çalışan led şerif satılıyor olması beni biraz rahatlatsada güvenemediğim için şuan ledleri yakamıyorum malesef. adaptör elimde yok, zaten psu dan alınacak şekilde hazırladım o nedenle şuan bu bilgi benim işime yarayacak.

Anlıyorum şöyle söyleyeyim bendeki psunun markası corsair ve bilgisayarı yaklaşık bir yıl oldu toplayalı. Topladığımdan beridir ledler psudan güç alıyor ve bir sıkıntı çıkmadı şimdiye kadar ve çıkacağını da sanmıyorum açıkçası. Adaptörle bağlamak çok iyi olmaz gibi benim görüşüm bu dışardan kontrol etmen gerekli. Psunun markası nedir ?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı