Corsair CV550 güç kaynağından ses geldi

Hergangi bir zorlama sorun çıkarırmı acaba zaten bilgisayarı açık bırakıp gittim şimdi bakıyorum fsp markasıda iyi diyorlar aynı sistemi arkadaşıma aldırdım onun sistemde hala fsp var bir sorunda yok diyoru acaba fsp mi kullansam corsair yedekte kalabilir garantisine gönderirim.
@Süleyman Yusuf bu arada aynı sesi paylaşan birisini buldum yorumlarda ters çevirin birisi demiş ama hava çıkışı olmayınca psu sıkıntı çıkarır diye düşünüyorum o videoda şu;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bilgisayar böyle bir test yapmadan güç kaynağının yeterliliğinden ve sağlamlığından emin olunamaz zaten.
Test yaparken olacak en kötü durum bilgisayarın kendini kapatması olur. O zamanda anlarsınız ki güç kaynağında bir problem var. (Sistemdeki diğer parçaların iyi soğutulduğunu varsayarsak)

FSP'de kötü bir marka değil fakat her güç kaynağı iyi de değil. Kaliteli bir güç kaynağı istiyorsanız ortalama 1000TL parayı gözden çıkarmanız lazım.
En ucuza kaliteli olan şu var :
Bu da en iyilerinden değil, bütçe bu kadarsa alınacak bir güç kaynağı.

"Ters çevir düzelir" kısmına gelirsek de eğer sende de fanı durdurduğunda ses kesiliyorsa demekki sadece fanda bir ses problemi var, ben sıkıntı çıkaracağını düşünmüyorum. Sadece ses yapacaktır. Rahatsız etmiyorsa uğraşmaya değmez.

Fakat FSP'den bu güç kaynağına geçinde çok da yükseltmemişsiniz aslında. Pek bir şey değişmemiş yani. Asıl yükseltme şunu alırsanız olur :

Bilgisayar böyle bir test yapmadan güç kaynağının yeterliliğinden ve sağlamlığından emin olunamaz zaten.
Test yaparken olacak en kötü durum bilgisayarın kendini kapatması olur. O zamanda anlarsınız ki güç kaynağında bir problem var. (Sistemdeki diğer parçaların iyi soğutulduğunu varsayarsak)

FSP'de kötü bir marka değil fakat her güç kaynağı iyi de değil. Kaliteli bir güç kaynağı istiyorsanız ortalama 1000TL parayı gözden çıkarmanız lazım.
En ucuza kaliteli olan şu var :
Bu da en iyilerinden değil, bütçe bu kadarsa alınacak bir güç kaynağı.

"Ters çevir düzelir" kısmına gelirsek de eğer sende de fanı durdurduğunda ses kesiliyorsa demekki sadece fanda bir ses problemi var, ben sıkıntı çıkaracağını düşünmüyorum. Sadece ses yapacaktır. Rahatsız etmiyorsa uğraşmaya değmez.

Fakat FSP'den bu güç kaynağına geçinde çok da yükseltmemişsiniz aslında. Pek bir şey değişmemiş yani. Asıl yükseltme şunu alırsanız olur :
Yani çok bütçem yoktu aslında kasada gelen güç kaynağı direk fsp 550w bir güç kaynağı 80plus sertifikalı değil yani Vento adlı kasada direk monte olarak geliyor çokta kalitesiz olduğunu sanmıyorum ama modelinide araştırayım yinede ses attığım 2.videodakinin aynısı ara sıra yapıyor itopyadan almıştım bayiisi yakınımda olmadı götürüp veririm yenilerler yedekte tutarım.

Yani çok bütçem yoktu aslında kasada gelen güç kaynağı direk fsp 550w bir güç kaynağı 80plus sertifikalı değil yani Vento adlı kasada direk monte olarak geliyor çokta kalitesiz olduğunu sanmıyorum ama modelinide araştırayım yinede ses attığım 2.videodakinin aynısı ara sıra yapıyor itopyadan almıştım bayiisi yakınımda olmadı götürüp veririm yenilerler yedekte tutarım.
Ya sadece FSP kullanın. Ya Corsair'e çözüm bulun veya iade edin. Ya da ikisini de satıp daha iyi bir şey alın. Size kalmış.

Ya sadece FSP kullanın. Ya Corsair'e çözüm bulun veya iade edin. Ya da ikisini de satıp daha iyi bir şey alın. Size kalmış.
Evet mantıklı aslında ikisini satıp almak.teşekkür ederim ilginiz için.
Güç kaynağından gelen bir ses olduğunu kesinleştirdim ve araştırmalarıma göre ve şuan yaşadığım soruna göre sorun fanda ama kronik bir sorun corsair cv ve sv modellerinde denk geliyormuş sebebi şu ki güç kaynağı fanı çalışınca fan'a gerek duymadığında duruyor durma aşamasında bu sesi yapıyormuş yük altında yani fan çalışırken bu sesi hiç bi şekilde yapmıyor yarın bi gün itopya'ya gidicem ve garantiye gönderticem zaten araştırmalarıma göre satın alınan bazı sitelerde yorumlarda bile belirten varmış dikkat etmek gerekiyor alınmadan önce.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar, 2-3 hafta önce güzel bir hazır sistem aldım ve gayet sessiz sorunsuz kullanıyordum. Sistemin içerisinde FSP marka 550W sertifikasız bir PSU vardı bende güvenmeyip Corsair 550W 80+ bir PSU alıp onu taktım. Herhangi bir sorun yoktu. Bugün bir ses fark ettim PSU'dan ara sıra gelen garip bir ses. Bu ses nedir ve sizce ne yapmalıyım? Aldığım güç kaynağı ise; CORSAIR CV550 550W 80+ Bronze 120mm Fanli PSU | ITOPYA
benim psu aynı ve bu ses çıkartıyor siz çözümü buldunuzmu

Merhaba, Corsair CV550 modelini bende kullanıyorum. 1 seneden fazla oldu kullanmam. Sizin videodaki sesin aynısını yapmaya başladı. Gece çalışırken delirtecek seviyede oluyor. Sorunu araştırırken öncelikle bu linkteki Youtube videosuna denk geldim. Daha sonra sizin paylaşımınıza denk geldim. Galiba benim de garantiye göndermem gerekecek. Bakalım çözülebilecek mi sorun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı