Corsair h100i radyotörüne soğuk hava üfleme?

yunus emre

Kilopat
Katılım
16 Aralık 2013
Mesajlar
897
Çözümler
2
Merhaba arkadaşlar full tower 942 kasam var kasamın tavanında 23 cm fan var. Radyotöre soğuk hava üfletmem için fanı nasıl takmam lazım ?
 
Evercool-Bilgisayar-Fani__38405195_0.jpg


Fan size böyle bakıyorsa arka tarafa üfler. Böyle takacaksınız radyatöre.
 
Yalnız bir noktada kafam karıştı benim, siz radyatörlere tavandan aşağı doğru mu hava üflemek istiyorsunuz? Soğutma prensibine ters bir durum da bu :) Zira sıcak hava her zaman yukarı doğru hareket eder ve kolay olan tepe fanlarını yukarı doğru çalıştırmak, sıcak havanın dışarı çıkmasına yardım etmektir. Aşağı doğru fan çalıştırmanız durumunda sıcak havayı kasada tutmaya çalışıyor olacaksınız. Öte yandan su soğutmanın ana prensibi de radyatörleri kasanın hava alabileceği bir yerde tutup, radyatörün kasaya bakan tarafına yerleştirilecek fanlarla dışarı doğru hava üflemek, radyatörün ısısıyla oluşan sıcak havayı en kısa yoldan kasadan dışarı atmaktır.
 
Full tower 942 23 cm bir fan var tavanda. Benim demek istediğim soğuk hava üfletemezmiyim radyatöre yoksa içerdeki sıcak havayımı çekmeliyim o fanla. İçerdeki sıcak havayı çekiceksem fan nasıl bakmalı? Birde şu anda sistem boşta 34 ve 31 derece arası normalmidir sizce ?
 
Sıcak havayı niye çekesin soğuk varken. Egzos fanının yukarısı veya aşağısında 2 delik olması lazım. Su soğutmanın boru girişleri onlar. Radyatörü ve fanı dışarı al. Daha çok verim alırsın.
 
Yaz günü için fazlasıyla normal. Fan yönü konusunda; 23 cm'lik fanı radyatörün altına takabileceğinizi sanmıyorum, 12 cm'lik ya da en fazla 14 cm'lik fanlar takılabiliyor radyatörlere :) Egzoz fanların etiketli yüzü kasa içine doğru bakar.
 
Evet 23 cm fan zaten full tower 942 fanı. Radyatöre bir etkisi var o zaman. Radyatöre dışarı almam zor ve ne kadar verim alabilirimki boşta 20 derece olucaksa hemen alayım. :) Zaman zaman 36 37 dereceye çıktığıda oluyor sıvı soğutma fanları kasanın içine doğru bakıyor tavana doğrumu yapsaydım acaba ?
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı