Corsair H100X RGB Elite alınır mı?

KNT1

Decapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Kasa modelim Vento V15FE işlemcim R5 5600 dediğim gibi Corsair H100X RGB Elite alınır mı? Yoksa başka önerileriniz var mı? 360mm alamam ayrıca kule tipide düşünmüyorum, ayrıca sıvı soğutucularda ne fark oluyor a markasının 240mm sıvı soğutucusu ile 240mm b soğutucusunun arasındaki fark ne oluyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam sıvı soğutucularda pompa farkı oluyor. Pompanın gücü, kalitesi, sıvının ve diğer malzemelerin kalitesi vs. Ayrıca kasanızın üst kısmının 240mm destekleyip desteklemediği sitesinde belirtilmemiş. Onunu için de biraz araştırın derim Zira ön tarafa takınca da çok iyi performans vermiyor sıvı soğutucular.

Ben Corsair H100 RGB kullanıyorum ve bazen makul fiyatlara bulunabiliyor.

Hocam sıvı soğutucularda pompa farkı oluyor. Pompanın gücü, kalitesi, sıvının ve diğer malzemelerin kalitesi vs. ayrıca kasanızın üst kısmının 240mm destekleyip desteklemediği sitesinde belirtilmemiş. Onunu için de biraz araştırın derim zira ön tarafa takınca da çok iyi performans vermiyor sıvı soğutucular.

Hocam benim kasa desteklemiyor ben anakart çok yukarıda. Bir de H100X Elite serisinin pompası gücü vesaire nasıl.

Hocam benim kasa desteklemiyor ben anakart çok yukarıda. Bir de H100X Elite serisinin pompası gücü vesaire nasıl.
2000 RPM olarak görünüyor yani çok da fazla değil. Radyatörün diğer fanlarının hızı da çok iyi değil açıkçası. Kasanızın önüne mi takacaksınız bu durumda üste sığmayacaksa?

Evet hocam önüne takmam lazım maalesef 5K paranın üzerine çıkamam bir öneriniz varsa herkes Artics liqued Freezer.

2000 RPM olarak görünüyor yani çok da fazla değil. Radyatörün diğer fanlarının hızı da çok iyi değil açıkçası. Kasanızın önüne mi takacaksınız bu durumda üste sığmayacaksa?

Evet hocam maalesef parayı da en fazla 5000 yapabilirim daha fazla çıkamam herkes Artics liqued Freezer II 240mm öneriyor sizce?

Hocam sıvı soğutucularda pompa farkı oluyor. Pompanın gücü, kalitesi, sıvının ve diğer malzemelerin kalitesi vs. ayrıca kasanızın üst kısmının 240mm destekleyip desteklemediği sitesinde belirtilmemiş. Onunu için de biraz araştırın derim zira ön tarafa takınca da çok iyi performans vermiyor sıvı soğutucular.

Hocam ayrıca herkesin övdüğü Artics LF2 240mm 2000RPM pompa dönüş hızına sahip neredeyse benim Corsair ile aynı değerlere sahip.

Son düzenleme:
Arctics öneriliyor ama her kasa uyumlu değil. Onun radyatörü 1 cm kadar daha kalın. Pompa hızı 2000 olsa bile hem pompası üzerinde ekstra Vram soğutucusu var hem de radyatör fanlarının RPM'i 2000 civarı. Radyatörün 1 cm daha kalın olması soğutma performansını da artırıyor. Ama bu kalınlık nedeniyle önceden kasasını kontrol etmeyenler ya hemen iade ediyor ya da iade edemeyip 2. el olarak zararına satışa çıkarıyor.

Arctics öneriliyor ama her kasa uyumlu değil. Onun radyatörü 1 cm kadar daha kalın. Pompa hızı 2000 olsa bile hem pompası üzerinde ekstra VRAM soğutucusu var hem de radyatör fanlarının RPM'i 2000 civarı. Radyatörün 1 cm daha kalın olması soğutma performansını da artırıyor. Ama bu kalınlık nedeniyle önceden kasasını kontrol etmeyenler ya hemen iade ediyor ya da iade edemeyip 2. el olarak zararına satışa çıkarıyor.

Büyük ihtimalle benim kasaya olur sizin başka önerebileceğiniz var mı mesela MSI MAG CoreLiquid 240R V2 var 4000 civarı bir dönüş RPM var çok iyi değil mi?

RGB olması şart mı fanlarının veya pompasının?

Bunu kesinlikle tavsiye ederim. Arkadaşım da kullanıyor i7 14. nesil işlemcisinde ve üstesinden çok iyi geliyor. Müthiş bir soğutma performansı var. Ama bir tavsiyem daha olacak. Eğer işlemcin LGA 1700 veya AM5 ise işlemci braketi almalısın. Soğutma performansını artırmasını yanı sıra zamanla işlemcinde oluşacak bükülmelerin de önüne geçiyor.

Son düzenleme:
RGB olması şart mı fanlarının veya pompasının?

Bunu kesinlikle tavsiye ederim. Arkadaşım da kullanıyor i7 14. nesil işlemcisinde ve üstesinden çok iyi geliyor. Müthiş bir soğutma performansı var. Ama bir tavsiyem daha olacak. Eğer işlemcin LGA 1700 veya AM5 ise işlemci braketi almalısın. Soğutma performansını artırmasını yanı sıra zamanla işlemcinde oluşacak bükülmelerin de önüne geçiyor.

Hocam RGB olması şart değil peki Corsair'dan ne kadar fazla soğutur R5 5600 yani kaç derece fark eder.

Hocam RGB olması şart değil peki Corsair'dan ne kadar fazla soğutur R5 5600 yani kaç derece fark eder.
Yani aslında 5600'den çok daha fazlalarını soğutur. Bu soğutucu fazla bile 5600x için. Ama almışken iyisini alayım diyorsan Thermalright gerçekten bu işi güzel yapan markalardan biri. Corsair'den kat kat iyi performans vereceği kesin. Pompa RPM hızı 5000. RGB'si gayet güzel. Radyatör fanları çok iyi hava üflüyor. Yani bu özellikler normalde 6000 7000'den aşağı bulunmuyor.

1721304071673.png

Ayrıca teslimat ücreti yok ve vergisi de içine dahil. Büyük güzellik.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı