Çözüldü Corsair H150 RGB alınır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Almrtylc

Hectopat
Katılım
23 Kasım 2019
Mesajlar
40
Arkadaşlar sıvı soğutma alacağım geleceğe dönük düşünüyorum, birkaç modele baktım yeni olan bu modele gözüm takıldı incelemeyi de gördüm benim için sessizlik ve performans ön planda.
Corsair H150 RGB modeli nasıldır, alınır mı? 1600-1700₺ bandında başka marka model öneriniz var mı?
 
Çözüm
Ben H100 RGB modelini kullanıyorum kasamda. Çok taze piyasaya çıkmış bir ürün ve Corsair'in ilk F/P soğutma ürünü diyebilirim Pompanın sesi kasanın içinde kayboluyor gidiyor. Gece artık ertrafta hiç ses olmayınca ve özellikle duymaya çalıştığında çok az hissediyorsun sesi.

Diğer modelleri bilemem ama bu modelde iCue yazılımına veya Corsair Hub'ına ihtiyacın yok. Direkt kasa kontrolcüne veya anakartına bağlıyorsun pompa ve fanların RGBsini.

Fanları da sessiz ve yeterli. Bu fanlarad özellikle güçten çok daha uzağa üfleyebilme özelliği var. Bende hali hazırda 3'lü HALO MF fan seti olduğundan sıvı soputucudan çıkan fanları kasanın önüne monteledim. Bu sayede içeride taze havaz daha ilerye ulaşıyor. Kasanın ambiyasns ısısı neredyse yarı yarıya düştü kule soğutucudan sıvı soğutucuya geçince. Corsair fanlarının da etkisi var tabiiki.

O zaman neden ha bire Arctic diyorsun.
Bugüne kadar Lian Li hariç, CM, Corsair vs. hepsini kullandım ya da kullananların bilgisayarlarını kullanma fırsatı buldum. Fiyatına oranla sunduğu işlevselliğe göre Arctic dedim. Corsair harika bir marka örneğin ama sunduğu şeylere marka ve estetik koduğunda fiyatını hak etmiyor diye düşünüyorum.
 
USB header yoksa radyatör sıvı sıcaklığı ölçümü olmuyor. O zaman sıvı soğutmanın bir anlamı kalmıyor benim için. Kaliteli bir hava soğutma ile aynı seviyelerde aynı ses düzensizliği ile kullanım yapılabilir.
 
Radyatör sıvı sıcaklığını ne yapacaksınız ki? AIO kapalı sistem bu sıvı soğutmalar. Custom sıvı soğutma olsa söylediğinizi anlarım. Radyatör sıvısının sıcaklığını ölçememenin hava soğutma ile aynı olmasının mantıklı, makul bir açıklaması bulunmuyor. İşlemci sıcaklığı ve fan RPM değerlerini görmek yeterli. Kendim bunu beğeniyorum diyebilirsiniz ancak usb header gibi çoğu kişi için tamamen önemsiz olan ve işlevselliğe neredeyse hiç bir şey katmayan bir teknolojiyi ısrarla savunmanızı da ayrıyeten takdir ettim doğrusu.
 
Sıvı ile soğutulan bir arabada (ilk örnek araba geldi aklıma daha bir çok şey için bu geçerli) motorun metal yada yanma odası sıcaklığına göre mi termostat ve fan açar yoksa içinde dolaşan soğutma sıvısının sıcaklığına göre mi?

Eğer yanma odası yada metalin sıcaklığına göre açıyor olsaydı her gaza yüklenme esnasında gerçekleşen anlık ısı artışlarında araba fanı bi aç bi kapa yapması gerekirdi.

Aynı mantık aslında işlemci sıcaklığı anlık olarak değişiklik gösterir. Fakat sıvı soğutmalarda işlemcinin ısısı anlık arttığında hemen fan devrini arttırmak gereksizdir. Çünkü içeride dolaşan sıvının sıcaklığı hemen değişmez ve bu nedenle boşa fan sesi çıkar ortaya.

Özetle USB header bağlantı teknolojisi ve ona bağlı olarak sıvı sıcaklık ölçümü yapılabiilen sıvı soğutmalar varken bana diğerlerini almak mantıksız geliyor.

Hem Corsair hemde Arctic kullanan birisi olarak en azından benim görüşüm ve tavsiyem bu yönde.
 
Corsair H150 RGB alındı, ilgileriniz için teşekkürler.
Ultra Low noise özelliğiyle pompası dikkat çekiyor bundan dolayı aldım. 3000 RPM ve çok sessiz. Şu an piyasada bildiğim kadarıyla 3000 RPM pompa yok ve cidden sessiz. Elite cappelix gibi ürünlerde YouTube ses sorunu videolarıyla dolu. Pompa içi sıvı sıcaklığını göremesek de olur bence. İşlemcinin ne olduğu önemli benim için ki hasbelkader sıvı değişimini de düzenli yaparsan kimse üzülmez. H150 RGB gerçekten yeni ve fiyatını hak eden bir ürün. İnceleyip kullanıp kötü yorumu olan memnun kalmayan kimse yok. Bu fiyata cidden iyi ürün.
Yani sırf bir sıcaklık ölçer için yaklaşık 2 katı para vermedim
 

Hocam ARGB kablosuyla yalnızca pompayı mı anakartla kontrol edebiliyoruz yoksa fanları da mı?
 
Arctic'e kadar bütçe çıkarsa tabi ki mükemmel olur o soğutucu mükemmel bende de 360'lığı var ama o bütçede bunlar var
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…