Corsair HS35 İncelemesi

Corsair HS35 kulaklığım sonunda elime ulaştı. Kulaklık resimlerde kulağımı tam kaplayacak gibi durmuyordu biraz küçük görünüyordu fakat kulaklığı taktığımda kulaklarımı muazzam bir şekilde kapattı ve boyut olarak da kaba bir görünüşü yok, aksine çok hoş görünen, benim gibi çok fazla RGB düşkünü olmayan kişiler için ideal bir görünüme sahip. Bu kulaklığı almamın en büyük sebeplerinden birisi, Corsair gibi dev bir markanın F/P ürünü olarak bu kulaklığı göğsünü gere gere piyasaya sürmesi ve kendinden emin oluşu.

Kulaklık 3.5mm jak girişli olduğu için telefonda, tablette kısaca her yerde kullanılmaya müsait. Telefona takıp dışarda müzik dinleyebilirsiniz. Mikrofonun tak-çıkar özellikli olması, sade ve şık bir görünüme sahip olması nedeniyle sırıtacağını düşünmüyorum.

Kulaklığın pedlerinin kumaş olması terleme, yapışma gibi rahatsızlıklar vermiyor. Rahatlık bakımından beklediğimin çok çok üstüne bir kulaklık. Herkesin kafa yapısına göre değişebilir bu durum tabii ki. Benim kafamı çok güzel bir şekilde kavrıyor. Oyuna girdiğimde veya müzik dinlediğimde kulaklığı kafamda neredeyse hissetmiyorum bile diyebilirim. Rahatlık konusunda 10/10 puan verebilirim. Plastik aksamlar şu an için herhangi bir gıcırdama vs. yapmıyor bunu ileriki dönemlerde daha rahat göreceğim. Genel olarak sağlam duran, kaliteli bir ürün.

Ses konusuna gelecek olursak, son seviye seste bile kısık geldi bana. Benim elimde halihazırda bir harici ses kartı bulunuyordu. Ben bu ses kartıyla şu anda istediğim verimi alabiliyorum. Hatta %50-%75 seviyeleri arasında kullanıyorum. Mikrofon konusunda birçok forumda şikayetler dile getirilmiş. Ben mikrofonu hiç takmadım desem yalan olmaz. O yüzden mikrofon hakkında bir yorum yapamayacağım. Kulaklığı 299 TL gibi bir fiyatla Trendyol'dan (teknoraks) aldım. Benim aldığım model siyah (Carbon)renk olan. Kutusundan ayırıcı aparat ve takıp çıkarılabilir bir mikrofon çıktı ve tabii ki birkaç kağıt parçası.

Oyunlarda ki deneyimlerim ise olumlu yönde. Windows'un bize sunduğu uzamsal ses özelliği ile oyunlardaki sesleri çok rahat bir şekilde ayırt edebiliyorum. Müziklerde ise basslar çok iyi fakat tizler için aynı şeyi söyleyemem. Kesinlikle bir eko ayarı gerekiyor. Ben kendim ekolayzer ayarı yapmadım fakat yakın bir zamanda yapacağımı düşünüyorum.

Çok çok büyük bir beklentiye girmeden almayı düşünenler için ürünü F/P anlamında kesinlikle öneriyorum. "Corsair HS35 alınır mı?" Gibi birçok konu başlığı mevcut. Benim bu soruya şahsi cevabım " bu fiyata bu ürün kesinlikle alınır" olacaktır.

Düzenleme:
Kablosu ince ve dolanmaya müsait bir yapıda. Keşke örgülü veya daha sağlam bir yapıda olsaymış diyebilirim.
Mikrofonu da test ettim. Default ayarlarda rahatsızlık verebilir fakat doğru ayarları yaptığımda düzgün bir performans verdiğini gördüm.

Screenshot_1.png
 
Son düzenleme:
Bir çok kişi bu kulaklığın mikrofonundan şikayet ediyor. Bilmiyorlar ki tek tık bir ayar ile gürültü engelleme özelliği açılabiliyor.
 
Bende de var ama pek önerdiğim söylenemez ses kalitesi mikrofon falan iyi ama malzeme kalitesi ve kablo kalitesi gerçekten iyi değil.

Kablo konusunu yazmayı unutmuşum. Haklısınız, kablosu ince ve dolanmaya müsait bir yapıda. Keşke örgülü veya daha sağlam bir yapıda olsaymış.
Merhaba, aynı markanın HS50 Pro modelini kullanıyorum ve aynı görüşe sahibim. 3.5 mm giriş mi kullanıyor yoksa USB mi?

3.5mm.
Bir çok kişi bu kulaklığın mikrofonundan şikayet ediyor. Bilmiyorlar ki tek tık bir ayar ile gürültü engelleme özelliği açılabiliyor.

Mikrofonu az önce test ettim bende. Gerekli ayarlar yapıldığı zaman sesi düzgün iletiyor gerçekten.
Güzel inceleme fakat Cooler Master CH321 varken alınmaz.

Bu senin kişisel tercihin, görüşün. Ben HS35 tercih ettim mesela.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı