Corsair MP510 M.2 SSD Sıcaklık Sorunu

coolbites

Kilopat
Başlıkta belirttiğim SSD'yi kullanmaktayım, oyunlar farklı HDD'de olmasına rağmen oyun oynadığım disk ısınmıyor tam aksine sistemin kurulu olduğu SSD ısınıyor.
Sabit diskler için ısı değerleri hangi aralıkta olmasıyla alakalı bir yazı okumuştum, 50 dereceyi geçmemesi öneriliyordu o yüzden konu açma gereği duydum yardımlarınızı bekliyorum.
Isı değerleri 2 saatlik oyun oynanması sonucu çıkan değerlerdir.
M.2 SSD: 52 derece
HDD: 32 derece
İşlemci max: 68 derece
Ekran kartı max: 67 derece

Boşta 35-40 derece, yük altında 60-70 derece normal denir. Markadan markaya değişen sıcaklık değerleri de mevcut tabi. Ben Adata XPG Spectrix S40G kullanıyorum. Oyunlar standart SSD'ye kurulu. Boşta 35-36 derece, oyun-işlem vs. varsa da 41-44 arası dereceleri görebiliyor. Sıkıntı olmaz yani.

Sıcaklık değerleriniz çok normal.
Başlıkta belirttiğim SSD'yi kullanmaktayım, oyunlar farklı HDD'de olmasına rağmen oyun oynadığım disk ısınmıyor tam aksine sistemin kurulu olduğu SSD ısınıyor.
Sabit diskler için ısı değerleri hangi aralıkta olmasıyla alakalı bir yazı okumuştum, 50 dereceyi geçmemesi öneriliyordu o yüzden konu açma gereği duydum yardımlarınızı bekliyorum.
Isı değerleri 2 saatlik oyun oynanması sonucu çıkan değerlerdir.
M.2 SSD: 52 derece
HDD: 32 derece
İşlemci max: 68 derece
Ekran kartı max: 67 derece
Mekanik sabit diskler sıcaklığı sevmez. Aksine m2 ssd bu sorun yoktur.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı