Corsair RAM vs G.Skill RAM CL değeri

Khannelles

Hectopat
Daha fazla  
Elimde Corsair RGB Pro RAM var 3600MHz ve CL değeri 18-22-22-42.
G.Skill'in RAM'inde ise 3600MHz vs CL değeri 16-19-19-39.
Sizce iade Corsair'i iade edip G.Skill alınır mı? Aradaki fiyat farkı 250-300TL sizce değişime ve ekstra paraya değer mi? Genel olarak oyun için topladığım PC'yi ileride yayın içinde kullanacağım bunu da göz önünde bulundurursunuz. İşlemcim 3700X.
Son sorum ise G.Skill'in Trident Z vs Trident Neo arasındaki fark nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
250-300₺ye değişmenin gerekli bir şey olduğunu düşünmüyorum ve Corsair ramlarinin iyi olduğunu ve OC ile frekanslarının daha da artırılabileceğini duymuştum.

İki bellek arasındaki performans farkını hissetmezsiniz. Oyundan oyuna değişir ama sanırım 2-3 FPS fark olur. Bunun için fazladan masraf yapmaya ve iade ile uğraşmaya değmez(bence). Yayın açma durumda da size sorun çıkarmaz. Bellek OC işlemi ile uğraşmanıza da gerek yok. Bu şekilde kullanabilirsiniz.

Oyunlar da o değerler arasında çok bir fark olacağını düşünmüyorum. YouTube üzerinde birçok video da bulursun bu şekilde CL değeri karşılaştırmalarının.
Aynen izledim tabi kii GSkill önde geliyor arada bulduğum videodaki tek fark CL19 vs CL16 olması video şu:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
arada en az 10-15 FPS farkı çıkıyor.

250-300₺ye değişmenin gerekli bir şey olduğunu düşünmüyorum ve Corsair ramlarinin iyi olduğunu ve OC ile frekanslarının daha da artırılabileceğini duymuştum.

Siz acaba çift hesap olabilir misiniz?

Ufaktan voltaj vererek CL değerini de düşüreceksiniz. Aşağıdaki rehber sayesinde yapmıştım ben.

Değerler bence fazla.

İki bellek arasındaki performans farkını hissetmezsiniz. Oyundan oyuna değişir ama sanırım 2-3 FPS fark olur. Bunun için fazladan masraf yapmaya ve iade ile uğraşmaya değmez(bence). Yayın açma durumda da size sorun çıkarmaz. Bellek OC işlemi ile uğraşmanıza da gerek yok. Bu şekilde kullanabilirsiniz.
Anladım attığım videoya bakabilir misiniz zahmet olmazsa? Bir de CL değerini düşürebilir miyim peki elimdeki mevcut RAM'lerin?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı