Corsair Spec Delta fan hızı sorunu sorunu

yedwave

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.
İncehesap'tan topladığım sistem geldi, lasam "Corsair Carbide Spec Delta". Önde 3 tane RGB fan var, bu fanlardan en yukarıdaki misal veriyorum %80 oranında çalışıyorsa diğer iki fan %50 oranında çalışıyor. Üstteki fan aşırı hızlı dönüyor diğer iki fana göre, sizce bir problem mi var? Fan hızını nasıl ayarlayabilirim? Cevaplar için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Farklı hızlarda çalıştığını niye düşündün? Benim ilk aldığımda yaptığım gibi logolarına bakarak düşünmemişsindir umarım.

Dediğiniz gibi olabilir sanırım. Hocam voltaj sıçraması hakkında bilginiz var mı? İşlemci boştayken kademeli olarak 35 dereceye düşüyor sonra bir anda 45'e çıkıp tekrar kademeli 35'e düşüyor ve bu döngü halinde devam ediyor. Cpu boostu kapatmayı tavsiye eder misiniz? Ama anladıgım kadarıyla onda da cpu boost özelliğini kullanamıyor İşlemcim Ryzen 2600x (stok soğutucu)

Siz matematiksel olarak dönüş hızına bakın gerisi teferruat. Mesela beni sürekli çalışması rahatsız ettiği için 35 dereceye kadar fanları susturdum zırt pırt durup dönüyor. Ama sizi ses rahatsız etmiyor ve sistem stabil çalışıyorsa çok oynamaya gerek yok.

dostum ben de geçen satın aldin bu kasayı da aynı sorun bende de var gibi ne yaptın hâlâ aynı mı

Hocam nerden ayarlıyorsun bunları benim de en üst fan devirli çalışıyor. Anakart msi.

Hocam nerden ayarlıyorsun bunları benim de en üst fan devirli çalışıyor. Anakart msi.
Asus da "fan xpert" var ismini yanlış belirtmiyorsam MSI'da da "dragon center" var. Orada yine yanlış hatırlamıyorsam MSI'ın ara yüzünde "gaming" ve "user" modları var; user (kullanıcı) kısmından arzu ettiğiniz fan ayarlarını yapabilir veya programa tabi hazır ayarları kullanabilirsiniz.

Dragon Center indirdim ama ayarlanmıyor nedense kablo anakarta da bağlı aslında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…