Corsair Spec Delta fan sesi sorunu

Saykoraz

Picopat
Arkadaşlar sorunuma hala çözüm bulamadım. Kasamın ön fanlarından oldukça rahatsızım son hızda döndükleri için hafif bir uğultu sesi geliyor sürekli. Fan hızlarını nasıl ayarlayacağıma dair en ufak bir fikrim yok. MSI B450M'a Pro Max anakart kullanıyorum yardımcı olabilecek var mı?

Anakart arayüzüm bu videoda ki gibi bir göz atabilir misiniz sizde çünkü ben bulamadım cidden.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Screenshot_5.png

Sol kısımdaki ''Fan Info''ya tıklayın. Muhtemelen önünüze CPU ve System Fan yazan iki grafik çıkacaktır. İşaretlediğim çark simgesine tıklayın.

Screenshot_7.png

Önünüze böyle bir menü gelmesi gerekiyor:
Screenshot_8.png

Eğer fanlar çoklayıcı ile bağlıysa, ki muhtemelen öyledir, üst bölümde sadece System 1 yazar. Ama hepsi ayrı ayrı bağlıysa System 1,2,3,4 şeklinde yazar.

Hepsinin çoklayıcı ile bağlı olduğunu varsayarak söylüyorum; System Fan 1'e tıklayın, ardından ''Smart Fan Mode'' kutucuğunu işaretleyin. Aşağıdaki yer alan grafikten istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.

Önceki mesajımda bulunan videodan yararlanabilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Evet dostum dediğin gibi o ekrana ulaştım System 1 olarak gözüküyor 300 RPM oluyor 1300 RPM oluyor bazen 0 RPM'e düşüyor System1 fanları öyle yazıyor ama anlamadığım için kurcalamadım videodan pek bir şey anlamadım hangi ayarlara çekmeliyim emin değilim yanlış bir şey yapmak istemiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı