Corsair Spec Delta fanların bir anda durup hızlanması

tprktkts

Hectopat
Selamlar. Corsair Spec Delta kasasını kullanmaktayım ve arada öndeki fanlar bir anda durup hızlanıyor ya da fan tersine doğru dönmeye başlıyor. Yani önden bakınca kanatlar yavaşlayıp ya aniden hızlanıyor ya da terse doğru dönmeye başlıyor. Bu da direkt saniyelik ses artışına neden oluyor. BIOS'tan hızına baktığımda ise yanılmıyorsam CH1 adında bir fan 300 RPM'den 1300E çıkıyordu. Sorun nedir acaba?

Fan monitör, fan kontrol ekranı gibi yerlerden fan ayarnızı söyleyeceksiniz arkadaşa.
Ya da konu sahibi BIOS sıfırlama yapabilir ayarların sıfırlanması için. Eğer BIOS ayarı farklı bir şey var ise onu profil olarak kaydetsin ama.

Ben hiç ayarlama yapmadım fanlar için, yarın iyice kurcalar çekip atarım.
Bende de arkadaşın dediği gibi ama sorun etmiyorum. Normal bir şey bence.
Nasıl? Bende bugün Rainbow yaptım böyle dönme efekti oluyor ışıklarından dolayı, ama ilk defa duydum böylesini.

Sanırım fan hızı konusunda yarın evimin yakınındaki bir bilgisayarcıya uğrayacağım. Hem kabloları kontrol ettiririm hem daha düzene sokmasını isterim. Yardımlarınız için çok teşekkürler dostlar. İyi geceler dilerim.
Selamlar. Bilgisayarımı bugün bilgisayarcıya götüremeyeceğim için tekrar yazma kararı aldım. Bu fan sesleri sadece sistem boşta iken çıkıyor onu farkettim. Az önce bir tane oyun açtım ve artan ya da azalan bir ses yok, stabil. Bir sıkıntı oluşturur mu?
Ve bu sesin işlemci fanından da çıkma olasılığı olduğunu düşünüyorum. Dying Light'a bir girip bakayım dedim. Yükleme ekranında işlemci 70 dereceye çıktı fan hızlandı sonra 60 dereceye düşünce ses kesildi. 2600x işlemci kullanmaktayım ve stok soğutucu kullanıyorum. Sanırım normal gibi.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…