Corsair Spec-Omega vs Cooler Master MB511

Bizzat MB511 kullanıyorum. Gerek sade tasarımı, gerekse ön paneli mesh olması dolayısıyla havalandırma konusunda kendini kanıtlamış bir model. Kasanın metal yan tarafında da 1.5 cm lik pay bırakmışlar ki arkadan kablolar geçtiğinde zorlanmasın. Ben şu anda önde kendiliğinden gelen 3, arkada 1 ve üstte 1 adet olmak üzere toplam 5 fanla kullanıyorum.
Bahsetmeden geçmemek lazım. Öndeki 3 fanı otomatik olarak PSU'daki Molex'e bağladığımız zaman bu fanlar son hızda çalışıp kasanın biraz gürültülü çalışmasına sebebiyet veriyor.
Hocam selam bende hafta sonu bir sistem topladım kasa olarak aynı kasayı kullanıyoruz size bir sorum olacaktı kasa önündeki kulaklık girisleri bende cızırtı yapıyor sanki parazit sesi gibi ses yok ordan gelen HDaudio kablosunu ana karta taktım ama on ses portundan ses alamıyorum ? Ana kartim Asus tuf b450 pro gaming modeli

300 küsur lira UPS’e para vereceğinize kasayı PSU’suz alın. Hem oradan cebinizde kalan parayla, hem de UPS’e harcayacağınız parayla 650W civarında kaliteli bir PSU tercih edin. Örnek:

Güncel ve kaliteli PSU’lar zaten bu tip durumlarda kendi akım korumalarına sahipler. Anakartlar hakeza, ani voltaj yükselmelerine karşı özel komponentleri oluyor kaliteli modellerin. Anakartınız en ucuzundan, en kalitesiz modellerden değilse, PSU’nuz da Gold sertifikalı bir Seasonic modeliyse mesela, akım korumalı prize ihtiyacınız olmaz. UPS‘in amacı ise yüksek akımlara karşı sistemi korumaktan ziyade jeneratör görevi görmektir. Akıma karşı da koruma sağlar tabii ama kaliteli bir PSU’nun bilgisayarı koruyamadığı durum olursa 300 liralık bir UPS’e de çok bel bağlamayın zaten. Word’de Excel’de saatlerce uğraşıp bir şeyler yazmıyorsanız UPS masanızda gereksiz yer işgal eder ve gürültü yapar, bana göre tabii.

Hocam selam bende hafta sonu bir sistem topladım kasa olarak aynı kasayı kullanıyoruz size bir sorum olacaktı kasa önündeki kulaklık girisleri bende cızırtı yapıyor sanki parazit sesi gibi ses yok ordan gelen HDaudio kablosunu ana karta taktım ama on ses portundan ses alamıyorum ? Ana kartim Asus tuf b450 pro gaming modeli
Benden de o parazit sesi geliyor. Kulağımı dayıyorum ses sanki güç kaymağından geliyor. Sesin kaynağını bulabilmiş değilim halen.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı