Corsair Vengeance RGB Pro 3000MHz CL 15 farklı çiplerle overclock yapma

Dosya Ekleri

• zen.png
    zen.png
    62,8 KB · Görüntüleme: 52
Değerler bu şekilde, Samsung-Samsung- Hynix- Hynix.
Prime 95 Large FFTs testi yapabilir misin? 5 dakika yeterlidir. Test sırasında Windows sesi duyarsan, Prime95 üzerindeki çekirdek sekmelerinde error görürsen, HWiNFO'daki Sensors sekmesinin en aşağısındaki Windows Hardware Errors sekmesinde 0'dan farklı bir sayı görürsen testi durdur. Eğer herhangi bir hatayla karşılaşmazsan 5 dakika kadar devam et.

Prime 95 Large FFTs testi yapabilir misin? 5 dakika yeterlidir. Test sırasında Windows sesi duyarsan, Prime95 üzerindeki çekirdek sekmelerinde error görürsen, HWiNFO'daki Sensors sekmesinin en aşağısındaki Windows Hardware Errors sekmesinde 0'dan farklı bir sayı görürsen testi durdur. Eğer herhangi bir hatayla karşılaşmazsan 5 dakika kadar devam et.
Test sonucunda, herhangi bir hata, ses veya uyarı almadım.

Dosya Ekleri

• prime.png
    prime.png
    597,2 KB · Görüntüleme: 51
Test sonucunda, herhangi bir hata, ses veya uyarı almadım.
Gayet güzel şimdilik. O halde TestMem5 indirebilir misin şimdi? İlk normal başlat bakalım. Program üzerindeki error sekmesinde error görmediğinden emin ol. Görürsen testi durdur. Görmezsen testin bitmesini bekle, kendisi bitiyor.

Gayet güzel şimdilik. O halde testmem5 indirebilir misin şimdi? İlk normal başlat bakalım. Program üzerinde error sekmesinde error görmediğinden emin ol. Görürsen testi durdur. Görmezsen testin bitmesini bekle, kendisi bitiyor.

Test sonucunda herhangi bir hata almadım.

Ama 3600 yetecek gibiyse o şekilde yapalım. Dediğim gibi pek anlamam overclock işlerinden, sistem sürekli açık kaldığı oluyor. Ryzen için en stabil performanslı şekli neyse ona uygun hale getirsek benim için yeterli.

Dosya Ekleri

• sonuç.png
    sonuç.png
    509,3 KB · Görüntüleme: 50
Test sonucunda herhangi bir hata almadım.

Ama 3600 yetecek gibiyse o şekilde yapalım. Dediğim gibi pek anlamam overclock işlerinden, sistem sürekli açık kaldığı oluyor. Ryzen için en stabil performanslı şekli neyse ona uygun hale getirsek benim için yeterli.
Şimdi TestMem5'i indirdiğin klasör içerisinde "1usmus_v3" isminde bir dosya olacak. Onu masaüstüne sürükle ve not defteriyle aç. Not defteriyle açtığında içerisinde "Cycles 3" yazan bir yer göreceksin. Oradaki 3'ü 7 ile değiştirip kaydet ve kapat. Daha sonra TestMem5'i aç, Load Configs sekmesine tıklayıp masaüstüne sürüklediğin 1usmus_v3 dosyasını seç. Daha sonra TestMem5'i yönetici olarak çalıştır ve testin bitmesini bekle. Error gördüğün an testi durdur, bitmesini bekleme. Error görmezsen bitmesini bekle kendisi bitiyor. Yalnız bu biraz uzun sürecek, 45 dakika kadar falan.

Şimdi TestMem5'i indirdiğin klasör içerisinde "1usmus_v3" isminde bir dosya olacak. Onu masaüstüne sürükle ve not defteriyle aç. Not defteriyle açtığında içerisinde "Cycles 3" yazan bir yer göreceksin. Oradaki 3'ü 7 ile değiştirip kaydet ve kapat. Daha sonra TestMem5'i aç, Load Configs sekmesine tıklayıp masaüstüne sürüklediğin 1usmus_v3 dosyasını seç. Daha sonra TestMem5'i yönetici olarak çalıştır ve testin bitmesini bekle. Error gördüğün an testi durdur, bitmesini bekleme. Error görmezsen bitmesini bekle kendisi bitiyor. Yalnız bu biraz uzun sürecek, 45 dakika kadar falan.

Test sonucunda hata almadım.

Test sonucunda hata almadım.
Herhangi bir deneyeceğin oyun varsa dene hocam 15 dakika kadar. Arkada da HWiNFO'daki Sensors sekmesi açık kalsın. Oyundan çıktığında Windows Hardware Errors sekmesinin 0 olduğunu kontrol edersin.

Herhangi bir deneyeceğin oyun varsa dene hocam 15 dakika kadar. Arkada da HWiNFO'daki sensors sekmesi açık kalsın. Oyundan çıktığında Windows hardware errors sekmesinin 0 olduğunu kontrol edersin.

CS:GO 15 dakika sonucunda herhangi bir hata almadım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı