Corsair Vengeance RGB Pro RAM ile sistem donuyor ve açılmıyor

thesunset

Hectopat
Katılım
29 Mayıs 2020
Mesajlar
859
Çözümler
3
Yer
unknown
Dün ve bugün yine ikidir bu hata ile uğraşıyorum, RAM'ler birden arıza cıkartıyor. İlk olarak ekran donuyor, sonra bilgisayar acılmıyor. Fişi cekip RAM'ları yerinden cıkartıyorum birkaç deneme ile acılıyor. XMP Profili ile değil, manuel olarak RAM'leri kendi hızında çalıştırıyorum. Ama ona rağmen bu donmaların sebebi nedir anlayamadım. (XMP profili, AMD ile uyumlu çalışmıyor.)

RAM: Corsair Vengeance RGB Pro 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz
ANAKART: MSI B450 Gaming Pro Carbon MAX Wi-fi
CPU: AMD R5 3600


20200804_015948.jpg
 
@Seran87 umarım çözülmüştür.onun adına sevinirim ancak sorun devam eder ve garantili bir malzemeye custom settings te Cl ve voltaj verdirdiğin için sorumluluk sana ait.Kaldiki o buraya 3aparatın ismini yazdı psu kaç Watt onu dahi sormadınız kasa içinde extraları nelerdir Rami Xmp açtığında belki güç istiyo ve yetmiyor olabilir ben bunları bilmediğim için pata küte olaya müdehale etmem frekans değeri yükseltirse automatic voltaj artar belli bir seviyede yetmiyorsa sistem illaki bildirir ama direkt voltaj Cl vs denetirseniz vay halimize.
 
Güç kaynagı yetmese mavi ekranda önce cat diye kendini kapatır. Yada ekran kartı kendini kapatır Windows çalışmayı durdurdu diye hata verir. GTX 580 trisli yaptığımda başıma gelmişti. Hala o güç kaynağını kullanıyorum. Eski bileşenlerim office de kullanılıyor. i5 2500k 5.1 ghz günlük kullanıyordum.
bilinçsiz birisi değilim. 2 nesil bir işlemci ve anakartan bahsediyoruz. İşlemini hala yerine getiriyor. Arkadaşı korkutmaktan başka bir şey yapmıyorsun. Artık eskisi gibi de değil fazla ısındımı kendini çat diye kapatıyor sistem. İşlemci ısındı mı frenliyor. Ramin üstünde şu kadar volt verilmeli diye uyarı var. Ben onun ne aşağısını ne de fazlasını girmesini söyledim. Belliki siz merdiven altı tamircilerden siniz. Dram voltajı manuel vermişsiniz anakartınız garanti dışı kaldı diye bahaneler üretiyorsunuz ama ney seki sizin gibiler artık kalmadı. Varsa da anca çocuk ve bu işten anlamayan insanları kandırırsınız. Şununda altını çizerim. Bilgisayarın en az güç çeken ana bileşenlerinden biri ram dir. Ayrıca msi anakartları uyum sorunları çok olur ama arızası az olur. Dual core e6600 anakartım msi dı hala çatır çatır çalışıyor.
 
@Seran87 kardeşim ben merdivenin ne altını nede üstünü bilmiyorum şuanda türkiyede herşey pahalı garantili bir malzemeyi durduk yere kimsenin bozmasını istemem.Ben belçikada yaşıyorum Alternate.be yaz benim mağazama ulaşırsın.Ben kimseye komut vermiyorum çünkü hala biostan korkan insanlar var herkes herşeyi bilecek diye bi kaide yok her neyse umarım herşey yoluna girmiştir bu benim sana karşı son sözlerim teşekkür ederim .
 

Geri
Yukarı