Corsair Void Elite vs HyperX Cloud

Selamlar. Yakın zamanda HyperX Cloud'dan başka bir kulaklığa geçmek için bir konu açmıştım.
Önerileriniz üzerine Corsair Void Elite almıştım. Aldıktan sonra görüşlerimi paylaşmamı istemişti birkaç kişi. O konuya cevap olarak yazacaktım ama almayı düşünenler daha rahat görsünler diye yeni konu açıyorum.
Tam anlamıyla bir inceleme değil daha çok ilk bakış ve HyperX Cloud ile karşılaştırma olacak.

Tasarım olarak görünüş ve hissiyat olarak çok iyi hissettiriyor. HyperX de güzel gözüküyordu ama bu daha özel hissettiriyor. Cloud da kablo uzatıcı ile çok fazla uzuyordu. Kasam uzakta olmasına rağmen 2-3 defa monitörün etrafına doluyordum. Corsair'de bu kadar uzun değil ancak gayet yeterli. Hatta benim için cuk oldu:

Kablo.jpeg

Dedikleri gibi bayağı büyükmüş. Cloud'da son seviyeye kadar genişletmeme rağmen kulak memem dışarda kalıyordu tam oturmuyordu. Corsair'de 10 adet genişletme seviyesi var. 6 ya da 7 bana yeterli geldi. Kafam bayağı büyük olmasına rağmen daha fazla genişletince büyük geldi.
Kulaklık tasarımı gereği kafaya çok baskı uygulamıyor. Bunun yanında bir dezavantajı da beraberinde getiriyor. Kulaklık çok sallanıyor. Kafanızı çok fazla sallarsanız düşecekmiş gibi oluyor. Daha iyi anlamanız için 4:03'e bakın:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ses yüksekliği çok fazla. Cloud'un maksimum ses seviyesine %70'larda ulaşıyorum. Yüksek ses sevmeme rağmen %100 çok yüksek geldi. Bu tabii ki bir artı. Ses kalitesi Cloud'a göre daha iyi daha tok geldi. CS:GO'da da sesler daha tok daha hoş geldi. Sanki başka bir oyunun sesleriymiş gibi hissettirdi.
Mikrofonunun cidden bu kadar iyi olacağını düşünmemiştim. Sağa sola hareket etmiyor. -sadece yukarı ve aşağı- o yüzden ağzımdan biraz uzak kalıyor gibi hissettim ve sesi az alacağını düşünmüştüm. Ama ona rağmen sesi çok iyi alıyor ve ses çok temiz. Cloud'da anakartın gürültü engelleyici özelliği aktifken bile arkadan ufak bir cızırtı sesi geliyordu. Corsair USB olduğu için anakartın özelliklerini kullanamıyorum ama o gürültü engelleyiciye gerek bile kalmadı. Cidden çok temiz sanki profesyonel bir mikrofonmuş gibi bir mikrofonu var.
Kulaklığın sürücüsünü (iCUE) yüklediğimde arkadan bir cızırtı gelmeye başladı. Genel bir sorunmuş. Forumdaki bir arkadaşın çözümü ile birazcık uğraşarak çözdüm:

Başka bir forumun linkini atmam doğru olur mu bilmiyorum ama çözümün yazdığı yeri nasıl bulacağınızı anlatayım. Google'a "Corsair Void Elite USB sizzle problem" yazıyorsunuz. "sizzle problem" yerine direkt "crackling sounds" yazabilirsiniz. Orada Corsair forum sitesinde "Corsair Void RGB crackling sounds" başlıklı bir site var. Oraya giriyorsunuz. Biraz aşağılara doğru indiğinizde "barricade" nickli bir kullanıcı maddeler halinde çözümü anlatmış. Bayağı uzun bir yazı anlarsınız zaten. Ben o maddeleri tek tek uyguladığımda sorunumu çözmüştüm.

Sol arka tarafta ses açma-kısma bölümü var. Ben genelde kulaklığı çıkartırken oradan tuttuğum için çıkartırken sürekli sesi kıstım. Alışmam lazım.
Ben 650 ₺'ye aldım. Kampanya ile 625'e geldi. Aklıma gelen başka bir şey yok. Genel olarak bayağı memnunum. Tavsiye ederim. Sorularınız varsa bekliyorum.
@Demir3434 @Alfakatano

MikrofonKapalı.jpeg MikrofonAçık.jpeg
 
Selam uzun süre sonra konuya yazıyorum kusura bakmayın. Kulaklığı şu anda almayı düşünüyorum da kulaklığı bir arkadaşım sayesinde kullandım memnunum fakat sizinde dediğiniz gibi kulaklık aşırı geniş geliyor. Buna alışılıyor mu yoksa hep böyle mi hissediyorsunuz? Bunun dışında uzun kullanımda başka sorununu gördünüz mü?
 
Selam uzun süre sonra konuya yazıyorum kusura bakmayın. Kulaklığı şu anda almayı düşünüyorum da kulaklığı bir arkadaşım sayesinde kullandım memnunum fakat sizinde dediğiniz gibi kulaklık aşırı geniş geliyor. Buna alışılıyor mu yoksa hep böyle mi hissediyorsunuz? Bunun dışında uzun kullanımda başka sorununu gördünüz mü?

Selam, şu anda geniş gelmesi ile ilgili bir sıkıntım yok. Aksine kafam mı büyüdü ne oldu bilmiyorum ama uzun kullanımda kafamı çok ağrıtıyor. Onun dışında memnunum hala kullanıyorum. Alternatif daha büyük bir kulaklık arıyorum ağrıttığı için ama henüz bulamadım.
 

Geri
Yukarı