Corsair Void Elite RGB USB inceleme

Merhaba, bu ara belirli sitelerde bu kulaklığın normal fiyatının çok aşağısında olduğundan (569 TL) dolayı herkes bu kulaklığı araştırıyor ve almak istiyor. Bu incelemede teknik detaylara fazla yer vermeyeceğim. iCUE yazılımı, tasarım, mikrofon, ses seviyesi ve belirli ayarları size göstereceğim. Teknik detayları zaten kutunun üstünde veya internette bulabilirsiniz. Kameradan dolayı kusura bakmayın :)

Dış Görünüş: Kulaklığın tasarımında BMW markasının tasarımcıları yer alıyor. Bazı resimler;

IMG_20210707_194352.jpg IMG_20210707_194419.jpg IMG_20210707_194442.jpg

Hissiyat: Bundan önceki kulaklığım olan Corsair HS35'e alışmam 1 hafta sürmüştü. Kulaklarımı acıtıyor, 5 dakikada bir kulağımı nefes aldırıyordum. Bu kulaklıkta öyle bir durum olmadı. Çok rahat, ele alındığında kaliteliyim diyor :) Ayrıca kulaklık pedleri dönebiliyor.

IMG_20210707_201304.jpg IMG_20210707_201407.jpg IMG_20210707_201329.jpg

Kablo Kalitesi: Kablosu 3.5mm değil USB. RGB ve ses için tek kablo. Kablosu örgü yapıda ve biraz daha kalın olsaydı harika olurdu. Corsair HS35'e göre kablosu hem daha ince hem biraz daha kalitesiz. Yeşil olan kablo HS35'e ait.

IMG_20210707_194701.jpg IMG_20210707_194717.jpg IMG_20210707_194907.jpg

Kulaklık Kısayolları: Kulaklığın üzerinde mikrofon açma kapama tuşu var. Bastığınızda "mic on veya mic off" sesi gelecektir (bu sesi kapatmayı kurulum kısmında anlattım) Bastığınızda kırmızı yanıyorsa kapalıdır. Ayrıca mikrofonu yukarı kaldırdığınızda mikrofon kapanacaktır, geri açmak için tekrardan aşağıya indirin. Ses tekerleği tuşu sonsuza kadar dönmüyor. Ortasındaki tuşa bastığınızda ekolayzer ayarları arasında geçiş yapıyorsunuz.

IMG_20210707_195505.jpg IMG_20210707_195309.jpg IMG_20210707_195413.jpg

Kurulum (önemli): Kulaklığı bilgisayarınıza bağlamadan önce sorun yaşamamak için realtek audio consoleyi varsa kaldırın. Ne olur ne olmaz. Arama yerine "aygıt yükleme ayarlarını değiştir" yazıp açıyoruz. Alttaki seçenek olan hayırı işaretliyoruz. Tarayıcıya corsair icue software yazarak sürücüyü indiriyoruz ve kuruyoruz.

iCUE: Sürücüyü kurduktan sonra karşınıza bazı renk modları ve kulaklığın kendisi çıkacak. Buradan bazı renkleri seçebilirsiniz, bunlar hazır ayarlar. Kulaklığa tıkladıktan sonra solda ekolayzer ayarları, renk ayarları ve cihaz ayarları var. Işık ayarlarına hiç girmeyeceğim, orasını siz kurcalarsınız :) Ekolayzer ayarlarında hazır gelen ayarların hepsi kötüdür. FPS modu rezalet. En azından bana öyle geldi :) Sol alttan 7.1 ayarını açıp kapayabiliyorsunuz. Auto audio repositioning ayarı ise sesleri daha anlaşılır yapıyor diyorlar fakat ben fark göremedim. Mikrofon sesini buradan ayarlayabilirsiniz. Sidetone ise siz konuşurken çok az olarak kulağınıza sizin sesinizi veriyor, bunu da buradan açıp kapatabilirsiniz. Şuan kullandığım ekolayzer ayalarını detaylı olarak vereceğim. Şuan önden gösteriyorum. Kulaklık kısayollarında size bahsettiğim "mic on, mic off" seslerini kapatmak için device settingse girip voice promptsu kapatmak. Ayrıca device settings yerinden kulaklığın ışık seviyesini azaltıp çoğaltabilir, yazılım güncellemesini yapabilirsiniz. Yukarıda yer alan dashboard kısmına sistem özelliklerinizi koyabilirsiniz.

Screenshot_1.png Screenshot_1.png Screenshot_3.png Screenshot_4.png

Detaylı ekolayzer ayarları: Ekolayzer ayarlarını kulağıma en iyi gelecek şekilde ses seviyesi 80'de iken deneyerek hazırladım. Ayrıca valoranttaki ses ayarları da bu şekilde. Unutmayın ses seviyesi 80.

32. kanal: +1 dB
64. kanal: +1 dB
125. kanal: +1 dB fakat 32. ve 64. kanala göre 0 dB'ye daha yakın.
250. kanal: +1 dB fakat 32., 64. ve 125. kanala göre onlardan biraz daha üstte.
500. kanal: +2 dB
1k. kanal: +4 dB
2k. kanal: +8 dB
4k. kanal: +8 dB
8k. kanal: +12 dB
16k. kanal: +12 dB

Screenshot_5.png unknown_2021.07.07-19.32 (2).png

Dosya Ekleri

• Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    61,4 KB · Görüntüleme: 342
İncelemeniz için çok teşekkür ederim. Kulaklığı satın aldım, kullanıyorum ve şimdilik bir problem yok.
Bir de kulaklığınızı nasıl 80 ses seviyesinde kullanıyorsunuz? Ben bundan önceki kulaklığım Logitech G231 Prodigy'de 20 ses seviyesinde bu kulaklıkta 10 ses seviyesinde kullanıyorum ve yine kulağım rahatsız oluyor 😀.
Arkadaşlarım da aynısını söylüyor. Yüksek sesli seviyorum :D

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı