Cortana çok havalı bir şey!

Ben sesli asistanlara ve klavye tamlamalarına bayılırım arkadaşlar. GNU/Linux'da Google Asistan kuramamıştım. Windows 10'da da İngilizce ama güzeldi. Yarın yine deneyim edeceğim. Size detayları aktarırım buradan.

Son düzenleme:
Selamünaleyküm hayırlı geceler arkadaşlar.
Cortana'yı hiç deneyim edinmemiştim ama artık deneyim ettim.

Çok havalı bir şey. Gayet akıcı bir sesli asistan. Tek sorun İngilizce ama Windows 10 söylediklerimiz çok güzel algılıyor.
Ben böyle bir şey beklemiyordum.

Sizlerin de muhakkak deneyim etmesini isterim. İyi geceler.
Türkiye de yasak herhalde.
Ekran Görüntüsü (767).png

Hocam mesela ne işinize yaradı ki? Yani telefonda asistan anlarımda PC de işe yaramaz gibi. Bana göre.
Uygulama açmak için, bilgisayarı kapat diyorsun, kapatıyor, e-postaları okumak için falan kullanılıyor galiba. Fena değil. Daha bir çok yeteneği vardır. Siri kadar var mı bilmiyorum.
Ben bugün İngilizce dili ve bölgesi ABD olan Windows 10 kurdum. Ondan çalıştı.
Cortana sponsor olmuştur:
Windows'u en son övecek adama mı sponsor olacaklar :D ama Cortana'yı beğendim.

İnternet ağına bağlı cihazlara komut verebiliyor musunuz? Örneğin lambaları kapatabilir mi?
Adamın biri modluyor;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Güzel bir asistan değil. Çoğu asistandan daha az işleve sahip bir asistan, kurulumda da insanı sinir etmesi ile bilinir.
Tam sınırlarını bilmiyorum vallahi. Tabi İngilizce olması bir çok insan için sorun. Benim için değil. Ben bayılırım İngilizce olan bir çok şeye.
Nerede yaşıyorsunuz? Türkiye'de kullanılmıyor mu?
Türkiye'de yaşıyorum. Windows 10'u İngilizce indirdim ve bölgeyi ABD yaptım.

Türkiye'de yasak herhalde.
Yasak değil. Türkçe desteği olmadığı için İngilizce Windows'a sahip olmak gerekli. Yasak olsa dili İngilizceye alıp yine kullanmazdık. :)

Bilgisayara mikrofon bağlayıp Google'da sesli arama yapmak çok keyifliydi. Cortana da öyledir herhalde. Tabii şu an sesli arama özelliğini kullanıyor muyum, hayır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı