COVID-19 (SARS-CoV-2) ile mücadele başa mı sardı?

COVID-19 (SARS-CoV-2) ile mücadele başa mı sardı?

• Evet başa sardı. Buna neden olmakta parmağı olan yetkilileri... Sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

• Yaprak sarması mı bu hihenim. Hihihi. Memleket uçuyor. Eve buzdolabı giriyorsa, demek ki bir refah.

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
En başında önlemler çok abartıldı, millete gereksiz panik aşılandı, millet çok uzun bir süre dikkat etti, fakat şu an millet artık bıktı ve sıkıldı, o yüzden vakalar hem Türkiye'de hem de dünyada büyük artış gösterdi, o yüzden de bu tür önlemler alınıyor. Alınması da gerekiyor aşı piyasaya gelene kadar.

Her şey normale dönmüş gibi. İnsanlar bir arada. Maskesiz birey sayısı artışta. Bilinçsizlik bu olsa gerek. Sigara yasağı geldiğinde "Özgürlüğümüz kısıtlanıyor!" diye bağıranlar oldu. Cehaletle savaşmak çok zor.

İstanbul/Fatih'te oturan biri olarak söylüyorum, mültecilerin hiç biri bu virüsü takmıyor. Zaten Fatih'te pek fazla Türk kaldığı söylenemez küçük bir Suriye'ye dönüştü burası. Sorunun çoğunluğu bu kesim yüzünden kaynaklanıyor kendi insanımızdan çok mültecilere laf geçiremiyoruz. Adam gibi türkçe bilmeyen adama virüs tedbirlerini nasıl anlatabilirsin? Babaannemi ekim ayında kaybettim korona virüs yüzünden. Babaannem hastaneye yattığında korona virüs testi negatifti ancak koranın tüm belirtilerini üstünde taşıyordu. Korona virüsten ölen birinin testi negatif çıkıyor siz düşünün artık :).

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı