COVID-19 (SARS-CoV-2) ile mücadele başa mı sardı?

COVID-19 (SARS-CoV-2) ile mücadele başa mı sardı?

• Evet başa sardı. Buna neden olmakta parmağı olan yetkilileri... Sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

• Yaprak sarması mı bu hihenim. Hihihi. Memleket uçuyor. Eve buzdolabı giriyorsa, demek ki bir refah.

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Şu an geçen seneden daha kötü durumdayız. Açıklanan vaka sayısının sadece hastaneye yatan hastalar olduğunu itiraf ettikleri için açıklanan rakamları dikkate almayınız.

Aynı şekilde birçok COVID-19 sebepli ölenlerin ölüm raporunda başka hastalıklar yazıyor bizzat şahit oldum buna.

Geçen döneme kıyasla daha kötü vaziyette olduğumuzu görmek için hastanelerde ki doluluk oranını kıyaslamak yeterlidir. Sakladıkları ölüm, hasta ve vaka sayılarını saymıyorum bile, hastane içleri vaziyeti ortaya koyuyor.

Sokağa çıkma yasağını sonunda düşünebildiler ise çok iyi ama uygulama üzerine geçirirler mi pek sanmıyorum. Yakın zamanda ki bir açıklaması bu Fahrettin Koca'nın;

"Özellikle sokağa çıkma yasağını düşünmüyoruz. Ama hareketliliğin artmasıyla birlikte salgının arttığını da iyi biliyoruz.

Bu nedenle maske, mesafe ve temizliğin son derece önemli olduğunu, kalabalık ortamlara girilmekten kaçınılması gerektiğini, evlere de mümkün mertebe misafir alınmamasını bu dönemde önemsiyoruz."

Okullar değil de hiç olmazsa okul olan saatlerde sokağa çıkma yasağı gelirse hallolur. Sorun okullarda değil, okula giderken görüyorum çoğu kişide maske yok veya bir maskeyi 20 gün takıyorlar.
Kapalı alanlarda ki bulaş oranının yüksek olduğuna dair bilimsel veriler mevcut, okullar da sorundur. Herhangi bir virüslü öğrencinin temas ettiği nesne sayesinde sınıfın geri kalanı bile virüse yakalanabilir. Bu da okullarda görünen virüs sayısı:

Başa sardı. İnsanoğlu rahat durmaz hiçbir zaman. Bu virüs 2021 sonuna kadar bitmez, o da en iyi ihtimal. Hastaneler o kadar doluki, çifte yatak kullanmaya başlamışlar artık. Sağlık bakanımız MEDİPOL hastanelerinin sahibi olduğu için ona giren çıkan bir şey yok. Eğitim bakanımızsa özel okul sahibi, turizm bakanımız etsturun sahibi. Karantina olursa bu adamların ceplerine nasıl para girecek? Üst seviyedeki insanların için, can sağlığı değil para önemlidir arkadaşlar. Siz sanıyor musunuz onlar ne kadar vaka, ölüm yaşandığını umursadıklarını?

Başa sardı. İnsanoğlu rahat durmaz hiçbir zaman. Bu virüs 2021 sonuna kadar bitmez, o da en iyi ihtimal. Hastaneler o kadar doluki, çifte yatak kullanmaya başlamışlar artık. Sağlık bakanımız MEDİPOL hastanelerinin sahibi olduğu için ona giren çıkan bir şey yok. Eğitim bakanımızsa özel okul sahibi, turizm bakanımız etsturun sahibi. Karantina olursa bu adamların ceplerine nasıl para girecek? Üst seviyedeki insanların için, can sağlığı değil para önemlidir arkadaşlar. Siz sanıyor musunuz onlar ne kadar vaka, ölüm yaşandığını umursadıklarını?
Ben bile artık sayıları umursamıyorsam, onlar hiç umursamaz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı