CPB voltajı değiştirilmeli mi?

chellos22

Megapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 5600X
ASUS RTX 3060 Tuf Gaming V2 OC Edition
ASUS PRIME B550M-K
Corsair 8GB Vengeance Lpx 3200mhz CL16 DDR4 Ram x2
ASUS ROG STRIX 750W 80+ Gold
Meslek
Öğretmen
RAM
CORSAIR 16GB Vengeance LPX Siyah 3200MHz CL16 DDR4
Ekran kartı
Asus ROG STRIX GeForce RTX 3060
Anakart
Asus Prime B550M-K
İşlemci
Ryzen 5 5600X
Öncelikle herkese iyi akşamlar. İşlemci modelim Ryzen 5600X ve stock fan kullandığım için sıcaklık değerlerimi yüksek gözlüyordum. Biraz araştırma yaptım ve CPB ayarını kapatarak sıcaklığı kontrol altına alabileceğimi öğrendim. CPB açık iken CPU Core voltage değerim 1.132v iken kapattığımda bu değer 0.976v olduğunu BIOS ayarlarından gözlemledim. CPB'yi kapattığımda RD2 oyununda düşük CPU sıcaklığında performans kaybı yaşamadığımı hissettim. İnternette biraz daha araştırdığımda gördüğüm herkes bu değeri 1.000v üzeri ayarlıyordu. Bu durum benim aklımı karıştırdı. Sizlere sormak istediğim 0.976v (CPU Core voltage) değeri normal midir? Bunu değiştirmem gerekir mi? Bu konu hakkında bilginiz varsa yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkür ederim.

CPB ile zaten kendisi ayarlar. Açıksa daha yüksek olur. Kapalıysa da daha düşük olur. Sizin sistemde manuel olarak da yapabilirsiniz. Dediğiniz gibi voltaj da verebilirsiniz.

CPB ile zaten kendisi ayarlar. Açıksa daha yüksek olur. Kapalıysa da daha düşük olur. Sizin sistemde manuel olarak da yapabilirsiniz. Dediğiniz gibi voltaj da verebilirsiniz.
Evet haklısınız benim gözlemlerim de bu yönde. Benim sadece öğrenmek istediğim CPB ayarı kapalı iken voltajın 0.976v civarında olması herhangi bir yönden sorun teşkil edebilir mi yönünde?

Teknik olarak hayır. Performans kaybı olabilir. Tavsiyem kule tipi soğutucu alıp CPB açmanız.

Teknik olarak hayır. Performans kaybı olabilir. Tavsiyem kule tipi soğutucu alıp CPB açmanız.
Teşekkürler içim rahatladı. Performans kaybı olabilir haklısınız CPB açık iken Core Speed daha yükseklere ulaşabiliyordu, kapalı iken ise 3700Mhz sabit. Teşekkürler!

Yeri değil sanırım ama ufak bir soru daha sormak istiyorum kule tipi soğutucu için Arctic Freezer 34 eSports 120mm ve Cooler Master Hyper 212 Black Edition 120mm modelleri arasında kalmıştım. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce hangisini almalıyım.

Teşekkürler içim rahatladı. Performans kaybı olabilir haklısınız CPB açık iken Core Speed daha yükseklere ulaşabiliyordu, kapalı iken ise 3700Mhz sabit. Teşekkürler!

Yeri değil sanırım ama ufak bir soru daha sormak istiyorum kule tipi soğutucu için Arctic Freezer 34 eSports 120mm ve Cooler Master Hyper 212 Black Edition 120mm modelleri arasında kalmıştım. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce hangisini almalıyım.

eSports olanı alıp daha sonra fan da alabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı