CPU %100 Kullanımı

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, genelde oyun oynarken CPU kullanımı 100 oluyor fakat görev yöneticisinden baktığımda oyun 60-80 arası kullanıyor ve kullanan başka program da yok. Uzun zamandı Rainbow Six Siege oynuyorum ve ilk defa oluyor bu. Kullanım 100 olunca da FPS düşmeye başlıyor. Düzeltmek için ne yapabilirim?

PUBG gibi bir oyunun iyi ki bağımlısı falan değilim, eğer bu oyun bozuntusunu oynasaydım şimdiye kadar durmaz ben de kesin R5 3600/9600K falan geçerdim en azından. 7500-1060 ikilisiyle ile BF1 Online/R6S/The Division 2/COD Warzone/GTA 5 de dahil olmak üzere 1080p Ultra ayarlarda mutlu mesut geçiniyorum, şu ana kadar herhangi bir şekilde oynamış olduğum hiçbir oyunda darboğazla karşılaşmadım. Online rekabetçi oyunlarda low ayarlarda 4/4'lerin tıkanması zaten kaçınılmaz, bu bir gerçek artık. @dodobaskan, 9600K 1080'e darboğaz falan yaptırmaz, ekran çözünürlüğü ve detaylar düşükte olduğu için ekran kartı o kadar çalışmaya ihtiyaç duyuyor, gidip 9900K testlerini de izleyin. Bu durum aynı. Yüksek çözünürlük ve maksimum grafik kalitesi ihtiyacınız olan, bu kadar. Herhangi bir sorun yok ortada.
hocam ben şöyle dedim ekranın pikseli 1080p'dir. 1080 kartın maksimum performans verebileceği piksek 1440p'dir. Ben 1080p'de oynuyorum kart %30 da çalışarak işlemciye darboğaz uyguluyor yani işlemci kendini hırpalıyor %99ları görüyor ama ekran kartı göremiyor çünkü çok düşük geliyor aynı şeyi söylüyoruz bu yüzden darboğaz oluşup fps kaybına dönüşüyor :)

Kesinlikle tavsiye etmem en kötü 12 nm r5 1600 +a320 anakart öneririm sıkıntı çıkarmaz ve gayet yeterli olur fiyat olarakta çok uygun
Ama ben sadece lol oynuyorum i7 3.nesile kadar destekliyor ben o açıdan baktımda sizce değiştireyim mi anakartı ?
Ama ben sadece lol oynuyorum i7 3.nesile kadar destekliyor ben o açıdan baktımda sizce değiştireyim mi anakartı ? ve ekranım 1680x1050

@dodobaskan Kullandığın soğutucu nedir? İşlemcin 100 derecelerde gözüküyor, yanıyor resmen. Normal şartlarda 70-75 derecelerde olması lazım işlemci. Değilse problem yaşaman normal. Yüksek sıcaklıktan dolayı işlemci yüksek frekanslara çıkamıyor, ekran kartını besleyemiyor, bu da darboğaza neden oluyor.

@dodobaskan Kullandığın soğutucu nedir? İşlemcin 100 derecelerde gözüküyor, yanıyor resmen. Normal şartlarda 70-75 derecelerde olması lazım işlemci. Değilse problem yaşaman normal. Yüksek sıcaklıktan dolayı işlemci yüksek frekanslara çıkamıyor, ekran kartını besleyemiyor, bu da darboğaza neden oluyor.
hocam okumadınız sanırım tekrar bakın

hocam ben şöyle dedim ekranın pikseli 1080p'dir. 1080 kartın maksimum performans verebileceği piksek 1440p'dir. Ben 1080p'de oynuyorum kart %30 da çalışarak işlemciye darboğaz uyguluyor yani işlemci kendini hırpalıyor %99ları görüyor ama ekran kartı göremiyor çünkü çok düşük geliyor aynı şeyi söylüyoruz bu yüzden darboğaz oluşup fps kaybına dönüşüyor :)

Hayır böyle bir durum yok ortada, öncelikle FPS kaybınıza en önemli etki eden durum işlemci sıcaklığınız. 100 derecede çalışıyor %89 kullanımda. Bu normal mi sizce? Tabi ki değil. Gelelim diğer konuya, 1080p low ayarlarda GTX 1080'i Threadripper işlemciyle de çalıştırsanız durum yine aynı olur, GPU kullanımı çalışması gerektiği kadar performans sergileyeceği için düşük olur. İki de bir 9600K 1080'e darboğaz yaptırıyor falan demeyin, böyle bir şey söz konusu dahi değil normal şartlar altında. 9600K 6/6 bir işlemci olduğu için bu tarz işlemciyi fazla kullanan optimizasyon sorunlu bir oyunun %90-100 seviyelerinde dolaşması normal, ancak besleyebildiği tüm kartlardan darboğaz falan olmadan tam verim elde edilebiliyor bu işlemciyle. Umarım kafadaki soru işaretlerini biraz da olsa giderebilmişimdir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı