CPU %100 Kullanımı

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, genelde oyun oynarken CPU kullanımı 100 oluyor fakat görev yöneticisinden baktığımda oyun 60-80 arası kullanıyor ve kullanan başka program da yok. Uzun zamandı Rainbow Six Siege oynuyorum ve ilk defa oluyor bu. Kullanım 100 olunca da FPS düşmeye başlıyor. Düzeltmek için ne yapabilirim?

@Taha Emircan Akbaş Öyleyse yapabilceğiniz pek bir şey yok maalesef. Tek çare işlemcinizi değiştirmek olacaktır. Yeni nesil oyunlarda 4 çekirdekli işlemciyi yetmiyor gibi görünüyor.

@208247, işlemciyi değiştirebilir elbette daha sağlıklı olur tabi ama, nerde i5 7500'le 1060'la bu tarz tuhaf hatalar var, nasıl buluyor kendilerini hayret ediyorum doğrusu. Bu forumda bir tek ben sorun yaşamıyorum bu ikiliyle herhalde 😀.

@Netterrealm, işlemciyi değiştirebilir elbette daha sağlıklı olur tabi ama, nerde i5 7500'le 1060'la bu tarz tuhaf hatalar var nasıl buluyor kendilerini hayret ediyorum doğrusu. Bu forumda bir tek ben sorun yaşamıyorum bu ikiliyle herhalde 😀.
i5 7500 ve 1060 iyi bir ikili, normalde hiçbir oyunda problem yaşamaması lazım. 🙂

Overwolf var sadece o da %5 civarı kapattım onu yine aynı.
PUBG'de işlemci kullanımı o kadar olmaması lazım. Ben 7500'a denk işlemciyle 1070 ekran kartıyla doğru düzgün %100 görmedim. Oyununuza son dönemde güncelleme geldi mi? Bir de ayarları düşüğe mi aldınız?

PUBG'de işlemci kullanımı o kadar olmaması lazım. Ben 7500'a denk işlemciyle 1070 ekran kartıyla doğru düzgün %100 görmedim. Oyununuza son dönemde güncelleme geldi mi? Bir de ayarları düşüğe mi aldınız?
Benim bahsettiğim Rainbow ama PUBG'de de aynı değerler var. Oyun en yüksek ayarlarda.

Arkadaşlar merhaba, genelde oyun oynarken CPU kullanımı 100 oluyor fakat görev yöneticisinden baktığımda oyun 60-80 arası kullanıyor ve kullanan başka program da yok. Uzun zamandı Rainbow Six Siege oynuyorum ve ilk defa oluyor bu. Kullanım 100 olunca da FPS düşmeye başlıyor. Düzeltmek için ne yapabilirim?

FPS ne kadar düşüyor? 3-5 FPS kadar küçük bir düşmeyse dert edilecek bir durum değil, her oyun içerisinde normal karşılanabilecek bir durum bu. Bu arada boşta işlemci kullanımı %5-8'i geçmemeli, fazlaysa mutlaka işlemciyi meşgul eden bir şeyler vardır. Dikkatli inceleme yapın derim.

Tonla mesaj gelmiş, hepsini okumadım.

Konu sahibinin attığı görselde işlemci sıcaklığı 100 derece olarak gözüküyor. İşlemci etrafa ateş püskürtürken bu sorunların olması çok normal.

Kasayı temizle, termal macunu yenile. İşlemci soğutucu düzgün takılı mı kontrol et.

Tonla mesaj gelmiş, hepsini okumadım.

Konu sahibinin attığı görselde işlemci sıcaklığı 100 derece olarak gözüküyor. İşlemci etrafa ateş püskürtürken bu sorunların olması çok normal.

Kasayı temizle, termal macunu yenile. İşlemci soğutucu düzgün takılı mı kontrol et.

O başka bir kişinin konusuydu, 9600K GTX 1080'e 1080p ayarda ikide bir darboğaz yapıyor diyor, sonra da bu çözünürlükte bu kartın 1080p'de her daim %99 çalışması gerektiğini düşünüyor, bir de PUBG gibi sakat bir oyunda 😁 . Öncelikle biz de söyledik thermal throttle yaşıyorsun, 100 derece fazla diye. Yok o işlemci sıcaklık sensörü her zaman 100 derece gösteriyor falan dedi, sonunda laf söz dinletemedik adama. Başka bir yerde konu açmasını önerdik.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı