Merhaba, oyun oynarken PC CPU sıcaklık derecesi oldukça anormal değerlere çıkıyor gibi geldi de, bu oyun oynarken normal mi? Sıcaklığı dusurmek icin ne yapabilirim? Evde kullanılmayan vantilatör var. Kasanın kapagını açıp anakarta, sisteme dogru dogrultup sogutulabilir mi CPU? Veya soğutmak için ne yapılabilir? Görüş ve tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkürler.
Sensör sağlamsa daha fazla çalıştırma bu sıcaklıkta. Uygun bir kule tipi alırsan sorun düzelebilir ama nasıl bir sistem kullanıyorsun bilmiyorum ya fanın bozuk ya da cehennemde kiralık odada kullanıyosun.
Kasa kapağını açıp fan tutarsan içeriye toz dolar. Kasayı sık sık temizleyip macunlarını sürmeni ve soğutucu yetersizse ek soğutucu çözümleri bulmanı öneririm. Çözüm kasaya fan tutmak değil.
Sözde 7nm mimari. 95w TDP si bulunan bir işlemci 7nm olmasına rağmen neden bu kadar ısınır anlam vermek zor. Bir AMD klasiği.
Ben kışın kullanıyorum, daha uyguna evi ısıtmış oluyorum.
Dostum oyun oynarken bu dereceleri görüyorsa işlemci testini düşünemiyorum bile. Kasanı temizle macun değiş baktın çok bir değişim olmadı kule tipi soğutucu al.