CPU çok ısınıyor Ryzen 2700X

Mustik

Hectopat
Ürünü aldıktan kısa bir süre sonra fanın yüksek ses çıkarıdğını fark ettim. Değerler normal mi bilmiyorum. Bu yüzden bir video çekme ihtiyacı hissettim. CPU fan 2200 RPM'in altına düşmüyor sıcaklık. Yaklaşık on derece sıçrama yaptıktan sonra tekrar düşüyor. 38 ile 50 arası sıcaklıklarda çalışıyor. Format attım BIOS güncelledim BIOS ayarlarını tamamen sıfırladım değişen bir şey yok. Bu arada Ryzen master uygulamasından bir defasında ayarları full yapmıştım stres testi yapmak için ama anlamadığım bir şeydi bilgisayar açılmadı. Ben de BIOS'u sıfırladım, pili çıkartıp sonra çalıştı. Acaba nedeni bu olabilir mi?

Drogan center'da 1 dakikalık değerler

Donanım özellikleri:

İşlemci:
AMD Ryzen 7 2700X soket AM4 3.7GHz 20 MB önbellek 8 çekirdek işlemci.

Anakart:
MSI X470 GAMING Plus AM4 DDR4 DVI HDMI SATA 6GB/S M.2 USB3.1 ATX anakart.

SSD:
Gigabyte 480GB ud serisi SATA3.0 2.5" SSD (550 MB Okuma/480MB yazma )

RAM:
Adata XPG Gammix D30 16 GB (2x8GB) 3200MHz DDR4.

Kasa ve güç kaynağı:
Aerocool Aero engine RGB 750W 80+ RGB ledli güçlendirilmiş camlı USB 3.0 ATX oyuncu kasası

Bende de öyleydi. Özellikle sesinden rahatsız olmuştum. 120'lik sıvı soğutma taktım yükte 60 dereceyi geçmiyor ve sesi çok az. Boştayken de 40 derecelerde seyrediyor ani sıçramalar olmuyor. 3600X kullanıyorum.

Core Performance Boost ayarını söylediğin gibi kapatttım ramların hızı 2666 mhz düştü bilgisayar inanılmaz rahatladı. fan 1300 RPM'lere kadar geriledi. extra olarak birşey daha denedim ramleri 1800 mhz'lere kadar indirdim CPU Fan 1000 RPM'e düştü Bu arada ryzen master programı açılmıyordu şimdi ise Core Performance Boost'u kapatınca uygulama da açılmaya başladı. birşey daha eklemiş olduğum resimde kırmızı ile işaretlediğim değerler sırasıyla sıcaklık geriledi. işlemci 4.2 Ghz den 3.7 Ghz'e geriledi. voltaj 1.45 lerden 1.2 lere geriledi. EDC CPU yüzdesi %95'lerden %60'lara düştü. Galiba benim sorunum Ramler de ram'i hızını yükseltince yük işlemciye biniyor.
Overclock var mı? Bende 2700 var, boşta 47 derece. Aslında normal. Core Performance Boost ayarını BIOS'tan kapatıp deneyin bakalım.

Dosya Ekleri

• Untitled.png
    Untitled.png
    119,3 KB · Görüntüleme: 50
Overclock var mı? Bende 2700 var, boşta 47 derece. Aslında normal. Core Performance Boost ayarını BIOS'tan kapatıp deneyin bakalım.

Core performance Boost ayarini kapatinca ve RAM MHz hizini profil 1 ve profil 2 seceneklerini secerek yapmamaliyiz. Şu an da BIOS ekranini hatırlayamadığım için RAM listesi var oradan seçmeliyiz bu durum da PC 33°C'de CPU FAN1100 RPM hizinda çalışıyor. Bu arada işlemcim AMD 2700X bir senenin uzerine sorunu çözdüm teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı