Merhaba, arkadaşlar bugün sipariş ettiğim Cooler Master soğutucuyu montajını gerçekleştirdikten sonra bilgisayar açılmadı. Güç düğmesine bastıktan sonra CPU ve egzoz fanı 2 saniye dönüp duruyor. Neden yapıyor olabilir?
Ayrıca eski CPU fanı takınca da problem devam ediyor.
Pazartesi günü servise gösterip haberdar ederim. Bilgilenilmesi amaçlı teşekkür ediyorum.
Evet arkadaşlar bugün gerekli tespitler yapıldı anakarttan kaynaklanıyormuş. Konu çözülmüştür kilitlenebilir.
Merhaba, arkadaşlar bugün sipariş ettiğim Cooler Master soğutucuyu montajını gerçekleştirdikten sonra bilgisayar açılmadı. Güç düğmesine bastıktan sonra CPU ve egzoz fanı 2 saniye dönüp duruyor. Neden yapıyor olabilir?
Ayrıca eski CPU fanı takınca da problem devam ediyor.
Soğutucu modeli: Cooler Master I71C 120mmrgb fanlı Intel LGA 1156/1155/1151/1150 işlemci soğutucu.
Anakart modelim: Foxconn H55mxv.
Özellikle kontrol ettim eski işlemci fanını takınca da problem devam ediyor. 2 sn kasaya elektirik gelip gidiyor.
Soğutucu modeli: Cooler Master I71C 120mmrgb fanlı Intel LGA 1156/1155/1151/1150 işlemci soğutucu.
Anakart modelim: Foxconn H55mxv.
Özellikle kontrol ettim eski işlemci fanını takınca da problem devam ediyor. 2 sn kasaya elektirik gelip gidiyor.
Büyük ihtimalle fan çalışmıyor bozuktur. İşlemci ısınması sorunu olacağı için güvenlik önlemi olarak PC Boot işlemi gerçekleştirilmez. Ya da en kötü ihtimalle fiziksel zarar vermiş olabilirsin donanımlara anakart, işlemci vb.