CPU fanını temizledim ekrana görüntü gelmiyor

FurkanGezicii

Centipat
Arkadaşlar hayırlı bayramlar dilerim. Bilgisayarımın CPU fanı çok ses çıkardığından dolayı bugün sökmek istedim çıkarırken 3 tane ayağı kırıldı temizledim ve babam sağ olsun o ayakları söküp yerine vida attı bilgisayarı açtım Chrome'ye falan girdim CPU sıcaklığı normalde 45 50 dereceye gelirken 60 70 dereceye kadar çıktı neyse bir süre sonra kapattım bilgisayarı şimdi iste açıyorum fanlar çalışıyor lakin ekran gelmiyor sizce sorun CPU mu yoksa anakart da mı?

Dostum merhaba fanlar çalışıyor demişsin işlemci fanı dönüyormu? dönmüyorsa zaten sistem başta bootlarken işlemciye yüksek voltaj gittiği için fanlar biraz döner fark etmişsindir fanın bozulduysa ve anakart algılamıyorsa sistemin bu nedenle boot etmiyor olabilir

Valla çok sağolun işlemciyide söktüm macunum evde kalmadığı için 3 gün idare eder diye düşünüp yerine taktım şimdide anakart hiç elektrik almıyor ben anlamadım bu işten bişey psu da sorun yok kısa devre yaptım çalışıyor şimdi şöyle bir soru var aklımda acaba işlemcim yanmışmıdir ? Abiler işlemci yanarmı veya bozulabilirmi ?

Valla çok sağolun işlemciyide söktüm macunum evde kalmadığı için 3 gün idare eder diye düşünüp yerine taktım şimdide anakart hiç elektrik almıyor ben anlamadım bu işten bişey psu da sorun yok kısa devre yaptım çalışıyor şimdi şöyle bir soru var aklımda acaba işlemcim yanmışmıdir ? Abiler işlemci yanarmı veya bozulabilirmi ?
Normal şartlarda yanmaz kendini korumaya alabilir ama aksi bir durummu oldu acaba.

Valla çok sağ olun işlemciyi de söktüm macunum evde kalmadığı için 3 gün idare eder diye düşünüp yerine taktım şimdi de anakart hiç elektrik almıyor ben anlamadım bu işten bir şey PSU'da sorun yok kısa devre yaptım çalışıyor şimdi şöyle bir soru var aklımda acaba işlemcim yanmış mıdir? Abiler işlemci yanarmı veya bozulabilir mi?

En mantıklı iş CPU ve fanları dikkatlice söküp tekrardan dikkatli ve doğru bir şekilde yerine monte etmeniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı