CPU Isınıyor ve "55 00 19 4C" Debug Led Hatası

Diyemeyiz. Başka problemler de olabilir. Tekrar söylüyorum, tek çaremiz, kullanma kılavuzundan hata kodlarına bakmak.
Ben baktım ama fazla açıklayıcı değil gibi geldi.
20181212_220150.jpeg

RAM lerimi slotlara tek tek denedim ve DIMM4 slotu çalışmadı ve o hatayı sadece o slotta gördüm.
RAM slotu tamiri yapılabilir mi?

CPU sıcaklığı ile ilgili de çok saçma bir durum yaşadım :) Bilgisayarı yatay bir şekilde kurdum, çalıştırdım. Sıcaklıklar normaldi. Kasayı dik bir şekile getirdiğim anda sıvı soğutmadan inanılmaz bir pompa sesi gelmeye başladı ve sıcaklık yine tavan yaptı. Ahahaahahaha artık sinirlerim bozuldu :) :,)

Hocam, galiba sıkıntı sıvı soğutmanızda. Pompa suyu çekmiyor ve susuz kalıyor, soğumuyor. Şöyle yapın, bilgisayar dik vaziyetteyken, bilgisayarı sağa ya da sola doğru biraz yatırın. Pompada su sesleri gelmeye başladığı zaman geri normale döndürün. :)

Hocam yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Radyatöre giren iki boru radyatörün yukarı bakan tarafındaydı ve nasıl olmuşsa bu zamana kadar sorun çıkarmayan şey bir anda baş göstermiş. Şimdi boruları alt tarafta kalıcak şekilde ayarladım, su devri ve ısı değerleri anında düzeldi.

Benimde, Cooler Master Nepton 120Xl sıvı soğutmada sık sık başıma geliyordu. :) Pompaya su gitmiyordu. Bir ara baktım, işlemci 100 C. Tabii, ben sıvı soğutmanın borularını söküp kendi borularımı takmıştım. O kadar ısınınca haliyle borular yumuşamıştı ve sonuç olarak borular pompadan çıktı. Borular çıkınca su ekran kartının üstüne döküldü. Hemen bilgisayarı kapattım. İyi ki sizin başınıza öyle bir problem gelmemiş. :D

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı