CPU Isınma sorunu

compdasore

Centipat
Merhaba arkadaşlar, dün oyun oynarken bilgisayardan yanık kokusu geldi direkt oyunu kapattım. Sıcaklık değerlerine baktım 70 dereceyi geçmemişti. Sonra bilgisayarı kapatıp kasanın içine baktım görünürde bir yanık göremedim işlemciye de yarın bakarım diyerek kapattım. Bugün açtım işlemcide de sıkıntı yok. İşlemci yerine yerleştirdim fanına taktm bilgisayarı açtım az oyun oynayim dedim rocket lig oynarken sıkıntı olmadı. Metro Exodus'a girdikten 10 dakkda sonra PC'den aşırı fan sesi gelmeye başladı. Sıcaklık değerlerine bakayım diyerek Alt+Tab yaptım ama PC kendini resetledi direkt sıcaklıktan galiba. Açtığımda 85 derece sıcaklık vardi ki metroyu 1 2 saat oynamama rağmen sıcaklık 70 dereceyi geçmiyordu. Şimdi sorun ne ve nasıl çözerim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır ben ilk cümleniz için söyledim yanık kokusu güç kaynağından gelir normalde. Dengesiz voltaj verirse sistem de dengesizleşir. Ama termal macunu yeniden sürmeden işlemci soğutucusunu taktı iseniz ısınması normal :) güzel bir termal macun sürmeniz öneririm eğer sizde yoksa tabii :) Master jel iyidir.

Hayır ben ilk cümleniz için söyledim yanık kokusu güç kaynağından gelir normalde. Dengesiz voltaj verirse sistem de dengesizleşir. Ama termal macunu yeniden sürmeden işlemci soğutucusunu taktı iseniz ısınması normal :) güzel bir termal macun sürmeniz öneririm eğer sizde yoksa tabii :) Master jel iyidir.

Evet zaten aldığımdan beridir yani 4 senedir termal macunu değiştirmedim. Bugün alacağım. Peki bu PSU'daki arıza sıkıntı çıkarırır mı?

Son düzenleme:
PSU sonuçta, sisteme güç veren bileşen. Kesin arızalı olduğunu düşünüyorsanız fazla çalıştırmayın sistemi onunla. PSU yüzünden diğer bileşenler de zarar görebilir :) Ama şimdilik bir termal macununuzu yenileyin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı