Çözüldü CPU kullanımı %100 iken FPS düşüşleri

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Hasancan737

Hectopat
Oyunda iken ara sıra işlemcim %100'e takılı kalıyor ve FPS yüksek oranda düşüyor. Fakat arkada görev yöneticisini açarsam maksimum %70 oluyor anlam veremedim. (En az 3-4 kere denedim görev yöneticisini kapayınca bir süre sonra tekrardan %100'e dayanıyor CPU fakat görev yöneticisini arkada açık tutarsam normal değerlerde.)

Ekran kartım=GTX 660 Ti.
İşlemci=i3-3240 3.40 GHz.
RAM=4 GB.

Oyunda iken ara sıra işlemcim %100'e takılı kalıyor ve FPS yüksek oranda düşüyor. Fakat arkada görev yöneticisini açarsam maksimum %70 oluyor anlam veremedim. (En az 3-4 kere denedim görev yöneticisini kapayınca bir süre sonra tekrardan %100'e dayanıyor CPU fakat görev yöneticisini arkada açık tutarsam normal değerlerde.)

Ekran kartım=GTX 660 Ti.
İşlemci=i3-3240 3.40 GHz.
RAM=4 GB.
Görev yöneticisine arka planda geçiş yaparsanız işlemci yükü azalır bi nebze o yüzden öyle görüyorsunuz.Oynarken %100 olduğunu hangi program ile ölçtünüz?

Darboğaz oluyor. O işlemci o ekran kartını besleyemez.

Peki neden görev yöneticisini açınca %60-70'lere iniyor?
Görev yöneticisine arka planda geçiş yaparsanız işlemci yükü azalır bir nebze o yüzden öyle görüyorsunuz. Oynarken %100 olduğunu hangi program ile ölçtünüz?

MSI Afterburner.
Eğer isterseniz bir video ile gösterebilirim.

Hangi oyunları hangi ayarlarda hangi çözünürlükte oynuyorsunuz?

En basitinden leauge of Legends oynarken eskiden bir sıkıntı yoktu fakat son 2 haftadır yaşıyorum bu sorunu anlam veremedim. Orta ayarlarda oynuyorum.
Ben ne diyorum siz ne diyorsunuz. Dediğinizi anladım da siz beni anlamadınız. O işlemcinin beslemesi İMKANSIZ!
Eğer gerçekten yeni bir işlemci almam gerekiyorsa ne almalıyım ?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı