Çözüldü CPU kullanımı bir anda artıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Will Bettelheim

Hectopat
Makaleler
1
Merhaba, Fortnite oynarken kullanımlar şu şekilde, GPU %45-50 civarı CPU ise %55-65 arası geziyor, fakat arada bir birden GPU kullanımı %10'lara düşüyor CPU kullanımı %85 90'lara kadar çıkıyor bu da oyunda 180-200 arası FPS alırken birden 40-50'lere düşürüyor, aynı şekilde fan hızıda aşır şekilde gibi artıyor, yardımcı olursanız çok sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.

Çözüm
Sorun çözülmüştür. Yapmış olduğum ayarlar;

*Donanım hızlandırmalı GPU zamanlanmasını aktif hale getirdim.
*BIOS üzerinden Intel C-State ayarını Disabled olarak değiştirdim.
*BIOS üzerinden Intel Virtualizatioın Tech ayarını Disabled olarak değiştirdim.

FPS'de 55-70 arasından bir artış oldu ve FPS drop sorunu da ortadan kalktı, aşırı akıcı hale geldi oyun.
Oyunu pencere modunda çalıştırıp, görev yöneticisinden işlemcinin neyin kullandığını takip edin.

Oyunu pencere modunda çalıştırıp, görev yöneticisinden işlemcinin neyin kullandığını takip edin.
Fortnite dışında kullanan yok.

Oyunda sıcaklık değerlerini inceledim ve normalde 70-75 arasında gezen CPU sıcaklıklığı 1 saniyede 84 seviyelerine çıkıyor ve aşırı derece FPS düşmesi giriyor, ardından 75 derece seviyelerine geri geliyor. Sıcaklık ile alakalı bir durum olabilir mi ortada?

Son düzenleme:
Windows 10 Home 19044.

Başka oyunlarda da aynı sorunu yaşıyor musun? Kurulumdan sonra gerekli her şeyi indirdin mi? Chipset driver, ekran kartı driver, BIOS güncellemesi, Windows Update eğer bunlardan yana sorun yoksa, drop yerken başlat tuşuna basıp tekrar oyuna döndüğünde drop düzenliyorsa, CPU güç limitlerinin ayarlanması gerekebilir. HWiNFO indirip throttle sebeplerini öğrenip paylaşırsan iyi olur.

Chipset driver kurulumu sanırsam yapmadım onun dışında BIOS güncel.

Isıya alakalı bir sorun olduğunu düşünmüyorum.

Chipset driver kurulumu sanırsam yapmadım onun dışında BIOS güncel.

Chipset driver kurulumu yapmazsanız böyle sorunlarla karşılaşmanız oldukça normal.

Anakart marka ve modeli nedir?

Kurdum, oyun içinden eskisine göre daha iyi oldu fakat oyuna girerken yine 84 derecelere ulaşma durumu devam ediyor.

Bazı oyunlarda başlangıç esnasında ekran kartı değil işlemciye yük binip çalışma durumu oluyor, eğer bu durum sadece açılışta oluyor oyun açıldığında her şey normale dönüyorsa bir sorun yoktur. En kötü ihtimalle soğutucu değiştirebilirsiniz.

Tamamdır , yardımlarınız için teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…