CPU over temperature error alıyorum

Bettlejuice

Hectopat
Daha fazla  
Geçen ay bilgisayarı açtığımda kasanın fanları aşırı gürültülü çalışıyor diye kasayı açıp temizledim. Kasayı açtığımdan beri Bannerlord, Cyberpunk 2077, Dying Light gibi oyunlarda bir anda ekran gidiyor, kasa çalışıyor ama görüntü olmuyor ve bilgisayarı tekrar açtığımda "CPU over temperature error" hatasını görüyorum. Dediğim gibi, kasayı açmadan önce 5 yıldır hiç böyle bir hata almadım. Yanlış bir şey yapmış olabilir miyim? Fanları sessizden Turbo'ya aldım ama nafile. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Oyunlar bilgisayarımın kaldıramayacağı oyunlar değil, hele ki ağır optimizasyon sorunlu Spider-Man oyunlarını hatasız kaldırmışken.

CPU'nun cok ısındıgını soyluyor. Hiç islemcinin sogutusunu cikardiniz mi eger cikardiysaniz termal macunu unutmus olabilirsiniz.

Soğutucu bloğun tam olarak oturduğundan ve termal macun surdugunuzden emin misiniz hocam?

Termal macun sürmedim. Temizlemek dışında kasadan pek bir şey anlamıyorum, macunu nereden temin edebileceğimi de bilmediğim için süremedim. Hatta 2017'den beridir hiç değişmedim 😬

55 derece çok mu?

Dosya Ekleri

• P_20230715_185729_1.jpg
    P_20230715_185729_1.jpg
    166,9 KB · Görüntüleme: 30
Son düzenleme:
Termal macun sürmedim. Temizlemek dışında kasadan pek bir şey anlamıyorum, macunu nereden temin edebileceğimi de bilmediğim için süremedim. Hatta 2017'den beridir hiç değişmedim 😬

55 derece çok mu?

Boşta 55 derece zaten, oyuna girince rahat 100 derece üstünü görüyordur. Termal macun sürmek farz hocam, işlemciye kalıcı bir hasar vermeden önce düzgün bir macun uygulaması yapmanız gerekiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı