Çözüldü CPU over temperature nasıl çözülür?

• Konuyu başlatan kenyD
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 15
  • Görüntüleme 134
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kenyD

Attopat
Daha fazla  
Merhaba. 10 gündür bu sorunu yaşıyorum. 2 bilgisayarcıya götürdüm herhangi bir değişiklik olmadı. Termal macun değişti. Oyun FPS'im 500'den 90'lara kadar düştü. Yeni bir bilgisayar şart mı yoksa sıvı soğutucuyu değiştirmem yeterli olur mu?

Çözüm
Evet, thottle yiyor işlemci. Sıvı soğutmanızda sıkıntı var. Ya pompa aırzalı veyahut yanlış bir yere takılı. Sonradan oluştuğuna görede muhtemelen pompa arızalı.
Tamamdır bilgiler için teşekkürler bilgisayarcıya götürdüm fakat herhangi bi bilgi vermedi yarın alıcam teşekkürler tekrardan
Bileşenler nedir?

Sıvı soğutucular genellikle arızalanabiliyor hocam. Kaliteli bir hava soğutucu almanız problemi çözebilir.

İntel i5 geforce rtx 3060 sogutucu cougar 280 kart asus prime h510mk
İ5 lakin tam modeli nedir? Sıvı soğutmanın pompasının arızalanmış olma ihtimali yüksek.

kusura bakmayın i5 10500 peki 400 lerden 90 a inmesi mümkün mü sogutucu yüzünden
İşlemci Thermal throttle yiyorsa mümkün. GHZ'i kısar ve FPS yerlere çakılır. Sıcaklıklar ne durumda? HWmonitor ile bakabilir misin?

İşlemci Thermal throttle yiyorsa mümkün. GHZ'i kısar ve FPS yerlere çakılır. Sıcaklıklar ne durumda? HWmonitor ile bakabilir misin?
Hatayı aldıgımda bios ayarlarında 89 dereceyi görüyor

Hatayı aldıgımda bios ayarlarında 89 dereceyi görüyor
Hatayı tam olarak nerede alıyorsun? Boştaken mi yükteyken mi? Ayrıca işlemci kaç GHZ'de çalışıyor hatayı aldığında?

Hatayı tam olarak nerede alıyorsun? Boştaken mi yükteyken mi? Ayrıca işlemci kaç GHZ'de çalışıyor hatayı aldığında?
Genel olarak oyuna girdiğimde alıyorum ama boş sekmede bile performans düşüklüğü bariz belli şuan işlemci boşta 4 ghz üzerinde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…