Çözüldü CPU over temperature nasıl çözülür?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kenyD

Attopat
Daha fazla  
Merhaba. 10 gündür bu sorunu yaşıyorum. 2 bilgisayarcıya götürdüm herhangi bir değişiklik olmadı. Termal macun değişti. Oyun FPS'im 500'den 90'lara kadar düştü. Yeni bir bilgisayar şart mı yoksa sıvı soğutucuyu değiştirmem yeterli olur mu?

Çözüm
Evet, thottle yiyor işlemci. Sıvı soğutmanızda sıkıntı var. Ya pompa aırzalı veyahut yanlış bir yere takılı. Sonradan oluştuğuna görede muhtemelen pompa arızalı.
Tamamdır bilgiler için teşekkürler bilgisayarcıya götürdüm fakat herhangi bi bilgi vermedi yarın alıcam teşekkürler tekrardan
Genel olarak oyuna girdiğimde alıyorum ama boş sekmede bile performans düşüklüğü bariz belli şuan işlemci boşta 4 ghz üzerinde
O zaman muhtemelen thermal throotle yapıyor. Oyundayken HWmonitor ile sıcaklığa ve GHZ'e bakabilir misin? Veyahut direkt OCCT yükle oradan bak.

Power testi yapabilirsin.

Hatayı aldıgımda bios ayarlarında 89 dereceyi görüyor
BIOS ta bile bu dereceyi görüyorsa bilgisayarın yanmadığına şükret. %99 sıvı soğutmanın pompası bozulmuştur. Soğutucu fanlarının soğuk üflemesinden anlaşılabilir. Yeni bir soğutucu alın mümkünse hava soğutma alın kafanız rahat olsun bu işlemci için sıvı soğutmaya gerek yok, basit bir hava soğutma bile iş görür.

O zaman muhtemelen thermal throotle yapıyor. Oyundayken HWmonitor ile sıcaklığa ve GHZ'e bakabilir misin? Veyahut direkt OCCT yükle oradan bak.

Power

Power testi yapabilirsin.
Bilgisayardan çok anlamıyorum dediginiz uygulamadan oyun içerisindeki verilerin görselini yükledim kusura bakmayın lütfen

BIOS ta bile bu dereceyi görüyorsa bilgisayarın yanmadığına şükret. %99 sıvı soğutmanın pompası bozulmuştur. Soğutucu fanlarının soğuk üflemesinden anlaşılabilir. Yeni bir soğutucu alın mümkünse hava soğutma alın kafanız rahat olsun bu işlemci için sıvı soğutmaya gerek yok, basit bir hava soğutma bile iş görür.
soğutucudan soguk hava geliyo ek olarak aşırı ses mevcut sogutucu tarafından gelen bir ses

Dosya Ekleri

• IMG_1501.jpeg
    IMG_1501.jpeg
    330,1 KB · Görüntüleme: 5
Bilgisayardan çok anlamıyorum dediginiz uygulamadan oyun içerisindeki verilerin görselini yükledim kusura bakmayın lütfen

soğutucudan soguk hava geliyo ek olarak aşırı ses mevcut sogutucu tarafından gelen bir ses
%100 soğutucu bozulmuş. Yeni soğutucu takmadan da güzelmez.

Evet, thottle yiyor işlemci. Sıvı soğutmanızda sıkıntı var. Ya pompa aırzalı veyahut yanlış bir yere takılı. Sonradan oluştuğuna göre, muhtemelen pompa arızalı. Farklı soğutucuyla test edin sistemi.

Son düzenleme:
Evet, thottle yiyor işlemci. Sıvı soğutmanızda sıkıntı var. Ya pompa aırzalı veyahut yanlış bir yere takılı. Sonradan oluştuğuna görede muhtemelen pompa arızalı.
Tamamdır bilgiler için teşekkürler bilgisayarcıya götürdüm fakat herhangi bi bilgi vermedi yarın alıcam teşekkürler tekrardan

Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı