CPU Overheating Alert hatası nasıl çözülür?

ragjer

Decapat
Oyun oynarken aniden kilitleniyor. Hiçbir şey yapamıyorum. Güç düğmesine basılı tutarak kapatıp açıyorum. Açılırken CPU Overheating Alert uyarısı veriyor. Sistemi parçalarını aşağıya bırakıyorum. 23-11-2022 tarihinde aldım. Soğutucunun ömrü bitmiş olabilir mi?
sa.jpg

İşlemciniz fazla ısınıyor. Sensör overheat tespiti yapamadığı için overheat uyarısını gösterememiş. Aciliyetten macun bakımı ve fan bakımı yapmak gerekiyor.
Macun bakımını yaptım biraz oluyor. Yeni bir soğutucu mu almam gerekiyor? Yoksa teknik servise mi vermeliyim?
Hocam işlemci 96 derece sizcede ısınıyor demesi normal değil mi

Macun bakımını yaptım biraz oluyor. Yeni bir soğutucu mu almam gerekiyor? Yoksa teknik servise mi vermeliyim?

Kullandığınız soğutucu zaten iyiyse değişimin pek önemi kalmayacaktır. Macunda baloncuk yapacak şekilde fazla sürmüş olabilirsiniz. Ya da tam aksine az sürmüş olabilirsiniz. Macununuz kalitesizde olabilir. Kullandığınız macunda önemli. Kullandığınız soğutucu ve macun nedir?

Hocam kullandığınız macun neydi ? İyi sürdünüz mü ve soğutucuyu sağlam oturttunuz mu ?
Markasını hatırlayamadım. Kuzenim sürmüştü. Dönerse size dönerim. Sağlam oturup oturmadığını bilemiyorum. Daha önce hiç soğutucu oturtmadım.
Kullandığınız soğutucu zaten iyiyse değişimin pek önemi kalmayacaktır. Macunda baloncuk yapacak şekilde fazla sürmüş olabilirsiniz. Ya da tam aksine az sürmüş olabilirsiniz. Macununuz kalitesizde olabilir. Kullandığınız macunda önemli. Kullandığınız soğutucu ve macun nedir?
Markasını hatırlayamadım. Kuzenim sürmüştü. Dönerse size dönerim. Sağlam oturup oturmadığını bilemiyorum. Daha önce hiç soğutucu oturtmadım. - Cougar CGR-AQUA 240MM RGB SIVI CPU SOĞUTUCU

@atar1993 @Bold Pilot
IMG_20240528_150157.jpg

Son düzenleme:
Markasını hatırlayamadım. Kuzenim sürmüştü. Dönerse size dönerim. Sağlam oturup oturmadığını bilemiyorum. Daha önce hiç soğutucu oturtmadım.

Markasını hatırlayamadım. Kuzenim sürmüştü. Dönerse size dönerim. Sağlam oturup oturmadığını bilemiyorum. Daha önce hiç soğutucu oturtmadım. - Cougar CGR-Aqua 240mm RGB SIVI CPU SOĞUTUCU

@atar1993 @Bold Pilot Eki Görüntüle 2206803

Problem ya pompada ya da sokete sıvı soğutucunun yerleşmesinde. Farklı bir hava soğutmayla deneyin. Ekte attığım hava soğutma bile elinizdeki sıvı soğutmadan daha iyi soğutabilir durumda. Eğer ki test edebileceğiniz stok soğutucunuz varsa onunla bile test edebilirsiniz. Değerlerinizin anormalliğinin sıvı soğutucudan kaynaklı olup olmadığını böylelikle görebilirsiniz.

Markasını hatırlayamadım. Kuzenim sürmüştü. Dönerse size dönerim. Sağlam oturup oturmadığını bilemiyorum. Daha önce hiç soğutucu oturtmadım. - Cougar CGR-AQUA 240MM RGB SIVI CPU SOĞUTUCU

@atar1993 @Bold Pilot Eki Görüntüle 2206803
Hocam bu macunun sahtesi çok var piyasada orijinalliğini doğruladınız mı ? Bunun yerine Mx 6 alın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı