CPU Power Limit Throttling

lorde

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
15-DA0035NT model HP diz üstü bilgisayar kullanmaktayım. Intel extrem tunning utility üzerinden kontrol ettiğimde sürekli olarak bir Power limit throttling var oyunlarda vs FPS düşmesi olmasına sebep oluyor. Sıcaklıklar aman aman yüksekte değil, 70 75 arası falan. Throttle stop programından falan ayarlamalar yaptım. İnternetteki extrem tunning videolarını izledim yaptım fakat çözüm yolu bulamadım. 2 3 kez temiz kurulum yaptım, yok. Bunun çözümü ne olabilir? Bu normal olmamalı hiçbir türlü oyun vs oynatmıyor.
CPU I5-8250U
8 GB RAM
GPU MX130
1TB Toshiba HDD
16 GB Intel Optane Memory M10 series
Win 10 Pro orijinal
BIOS ınsyde f. 23

Dosya Ekleri

• Ek Açıklama 2020-02-20 233043.png
    Ek Açıklama 2020-02-20 233043.png
    16,9 KB · Görüntüleme: 906
İşlemciniz turbo boost açmıyor gibi!
Windows güç seçeneklerine girin. Yüksek performans ya da yeni güç planı oluşturun.
plan ayarlarını değiştir deyin.
Gelişmiş güç ayarlarını değiştire tıklayın, işlemci güç yönetimine tıklayın.
En düşük işlemci durumunu %100 yapın.
soğutma ilkesini etkin yapın.
En yüksek işlemci durumunu %100 yapın.
kaydedip kapatın ve bilgisayarı yeniden başlatıp deneyin!
ben bu şekilde fps dropları çözdüm.

Önce en fazla kaç voltaj'a çıkıyor ona bak, sonrasında da manuel oc ile voltajı bir tık altına ayarla o şekilde bak bakalım stabil olucak mı?
onu denedim varsayılan 17 25 arasıydı ben 15 20 15 15 hepsini denedim fakat olmadı
Hocam adaptör kaynaklı olabilir.
adapör orjinal yani takılı değilken de bir problem olmaması gerekmez mi o zaman
Adaptörünüz kaç amper. Ve orj. mi Birde speedstep ayarı varsa bios ta onu kapatıp deneyin.
orjinal , speed step malesef yok bios da
İşlemciniz turbo boost açmıyor gibi!
Windows güç seçeneklerine girin. Yüksek performans ya da yeni güç planı oluşturun.
plan ayarlarını değiştir deyin.
Gelişmiş güç ayarlarını değiştire tıklayın, işlemci güç yönetimine tıklayın.
En düşük işlemci durumunu %100 yapın.
soğutma ilkesini etkin yapın.
En yüksek işlemci durumunu %100 yapın.
kaydedip kapatın ve bilgisayarı yeniden başlatıp deneyin!
ben bu şekilde fps dropları çözdüm.
zaman ayırdığın için saol fakat denemiştim zaten bunu işime yaramadı

Merhaba muhtemelen işlemcin, firmanın ve Intel'in ayarladığı 15W ya da 25W'tan daha fazlasını istiyor ama limitlerde takılmalar yaşatıyor.
Undervolt denedin mi?
XTU power limiti arttırmayı denedin mi?
Oynadığın oyunlardan değerlerle birlikte görüntü verir misin?

Merhaba muhtemelen işlemcin, firmanın ve Intel'in ayarladığı 15W ya da 25W'tan daha fazlasını istiyor ama limitlerde takılmalar yaşatıyor.
Undervolt denedin mi?
XTU Power limiti arttırmayı denedin mi?
Oynadığın oyunlardan değerlerle birlikte görüntü verir misin?

Zaman ayırıp cevapladığın için teşekkür ederim. Undervolt yaptım. Default olarak Core voltaj ofset 0'ken -0.075 değerine kadar düşürdüm, aynı şekilde cache voltaj ofseti de. Default Turbo Boost Power Max 15ken 17'ye, Turbo Boost short Power 25ken 30W'ye çıkardım fakat devam etti. Bir ara değerleri denerken de current limit throttling hatası verdi, default ayarlara tekrar alınca düzeldi.
Oyun içine gelecek olursak da oynadığım oyunlar eski tür Online oyunlar FPS'im sabit kalıyor gözüme çarpan değer farklılıkları olmuyor, işlemci frekans düşüşleri falan anormal şeyler yok fakat bir kasma oluyor. Yinede Afterburner kurup SS atabilirim.

Default Turbo boost power max 15 ken 17 ye, Turbo boost short power 25 ken 30W ye çıkardım fakat devam etti.
Eğer mümkün ise Turbo boost power max'i 25'e getirmeye çalış, sonra öyle dene, sıcaklıkları ve power'ı gözlemle.
Bir ara değerleri denerken de current limit throttling hatası verdi, default ayarlara tekrar alınca düzeldi.
O hata bir sorun değil bildiğim kadarıyla. Normal power limiti aştıktan sonra onu görmezden gelebilirsin. Buradan şunu anlıyoruz; kullandığımız işlemciler yeterli güç verilse çok daha fazlalarını başarabilecek.
Yinede afterburner kurup ss atabilirim
Lütfen at, yalnız SS'de GPU-CPU frekans, kullanım, sıcaklık, RAM ve CPU power bilgileri olsun yoksa bakar dururuz SS'e.

Eğer mümkün ise Turbo boost power max'i 25'e getirmeye çalış, sonra öyle dene, sıcaklıkları ve power'ı gözlemle.

O hata bir sorun değil bildiğim kadarıyla. Normal power limiti aştıktan sonra onu görmezden gelebilirsin. Buradan şunu anlıyoruz; kullandığımız işlemciler yeterli güç verilse çok daha fazlalarını başarabilecek.

Lütfen at, yalnız SS'de GPU-CPU frekans, kullanım, sıcaklık, RAM ve CPU power bilgileri olsun yoksa bakar dururuz SS'e.

Bu da nvidia gpu aktifken

Dosya Ekleri

• Ek Açıklama 2020-02-22 030717.png
    Ek Açıklama 2020-02-22 030717.png
    67,3 KB · Görüntüleme: 694
  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    101,4 KB · Görüntüleme: 653
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı