CPU sıcaklığı anlık yükselip düşüyor

eceakkuş

Picopat
Daha fazla  
CPU sıcaklığı anlık yükselip düşüyor mesela, Chrome'da video izliyorsunuz, sıcaklık 58'den, 50'ye, 50'den, 55'e, 44'ten, 53'e gibi aralıklarla yükselip düşüyor. Masaüstünde de böyle sürekli sıçramalar oluyor. Neden? Masaüstünde mesela 40'sa, ısı 40'ta kalmıyor, sürekli sıçramalar oluyor. 40'dan 48'e, 45'den, 52'ye gibi. Oyuna girince sabitleşiyor fakat masaüstünde Chrome'da mesela Chrome sayfası açınca ısı yükseliyor düşüyor, anlık fan hızı da artıyor, onu da duyuyorum. Bir program açınca ısı hemen sıçrayıveriyor 40-48'e. Mesela sonra tekrar düşüyor, program açmasam da kendi kendine sıçramalar oluyor. Acaba yardımcı olur musunuz? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu şekilde oluyor, değil mi?
1594685638582.png

@Ma'at Ryzen işlemcim. Benim durumumu şöyle bir kez daha izah edeyim. Mesela görev yöneticisi açtım ya da Chrome iki örnekle gidiyorum sorunu anlamanız için. Chrome açtın sıcaklık 42 deyse 49'a yükseliyor rakamları sallıyorum hep sıçramalar oluyor her saniye sıcaklık hiç sabit kalmıyor boşta da böyle chromedesin mesela 45'den 51'e bir de MSI Afterburner açınca işlemci sıcaklığı 40 daysa 36 37 düşüyor programı açınca MSI Afterburner'i ısı düşüyor CPU.
@Ma'at aynen aynen o şekilde evet.

@Furkan_D anladım. O grafik de anormal bi durum var mı ? Chrome açınca yükselip yükselip alçalması vesaire ısı da sıçramalar olması. 2. Sorum ise MSI afterburner açınca ısı düşüyor cpu neden ?

360mm sıvı soğutmayada sahip olsanız boşta kullanımda ani sıcaklık artışları olacaktır. Bir nebze engellemek isterseniz; Windows>denetim masası>güç seçenklerinden yüksek performansta ise dengeliye alabilirsiniz. Bunun haricinde önermediğim olay olan manuel Overclock'ta sabit voltaj vererek bu tip ani sıcaklık dalgalanmaları engellenebilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı