CPU sıcaklığı FPS'i etkiler mi?

FernanSansua

Yoctopat
Daha fazla  
Selamlar, sadece Google açıkken işlemcinin sıcaklık değeri resimdeki gibi. Bu sıcaklık sayesinde FPS 0 ila 10 arasına kadar düşebilir mi yoksa bu kadar düşük FPS'e tek başına etken olmaz mı? Ona göre termal macun alacağım sanırım termal macun içinde önerilerinizi bekliyorum.

Dosya Ekleri

• 1763040620337.png
    1763040620337.png
    11,7 KB · Görüntüleme: 23
Oyundayken bakmak gerek, boşta iken bu sıcaklıklar yüksek tabi. Eğer işlemci güç kısıyorsa fps drop mümkün.

Selamlar, sadece Google açıkken işlemcinin sıcaklık değeri resimdeki gibi. Bu sıcaklık sayesinde FPS 0 ila 10 arasına kadar düşebilir mi yoksa bu kadar düşük FPS'e tek başına etken olmaz mı? Ona göre termal macun alacağım sanırım termal macun içinde önerilerinizi bekliyorum.
Fazla etkilemez bence.

İşlemci çok ısındığında kendini limitler ve daha yavaş çalışır. Boşta böyle çalışıyorsa, tam yükte yanıyordur.

Macun yenilemesi şart.

Thermal Throttling yapar bu derecelerde, işlemci kendini koruma moduna alır performansı düşürür. Sadece termal macun bunu kurtarmayabilir. İyi bir kule tipi öneririm.

FPS'ten çok donanıma zararı var diyebilirim. Macun alın.

Aslında ikisine de zararı var; performans düşüşü zaten kaçınılmaz olacak o sıcaklıklarda, üstüne bir de donanımsal olarak yakabilme ihtimaliniz var, işlemci değil işlemciyi besleyen bileşenlerde yanık olma durumu olabilir. O yüzden düzenli bakım yapılması şart.

Oyundayken bakmak gerek, boşta iken bu sıcaklıklar yüksek tabii. Eğer işlemci güç kısıyorsa FPS düşmesi mümkün.

Oyundayken değerler bunlar şunu da belirteyim 8 ay falan oldu alalı bu zamana kadar bir sıkıntısı yoktu.

Dosya Ekleri

• 1763044098673.png
    1763044098673.png
    26,1 KB · Görüntüleme: 5
  • 1763044120425.png
    1763044120425.png
    38,7 KB · Görüntüleme: 7
Oyundayken değerler bunlar şunu da belirteyim 8 ay falan oldu alalı bu zamana kadar bir sıkıntısı yoktu.
Throttle stop ile işlemcinizi kısıtlayarak bir daha dener misiniz oyunda fps yine bu kadar düşüyor mu?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı